Banjaluka

Zimzograd se na drugoj lokaciji otvara sedmog decembra

Zimski čarobni grad “Zimzograd”, koji će se ove godine prostirati na 15.000 metara kvadratnih, biće postavljen u parku “Mladen Stojanović” od 7. decembra do 31. januara iduće godine.

Ovogodišnje šesto izdanje zimske magije donijeće pregršt zanimljivih događaja za djecu i roditelje.

Loading...

Marko Šiniković, portparol “Zimzograda”, kazao je da ove godine ta manifestacija slavi šesti rođendan i da ostaje brend grada.

“Na novoj lokaciji biće puno zabavnih sadržaja. U zimskom gradu biće postavljen park za djecu pod nazivom ‘Fun park’, u ‘Praškoj bajci’ biće smještena ugostiteljska zona, a osim toga u parku će biti postavljen i ‘Ice park’ – veliko klizalište koje će biti otvoreno kada i ‘Zimzograd'”, kazao je Šiniković.

Postavljanje štandova za ovu manifestaciju u parku “Mladen Stojanović” je počelo, a Šiniković je istakao je da će u “Zimzogradu” biti organizovano mnogo različitih sadržaja za djecu i odrasle.

Ova jedinstvena zimska avantura u gradu prošle godine proslavila je mali jubilej postojanja, kada je imao više od 60 izlagača i privukao stotine hiljada posjetilaca.

Građani i turisti koji ove zime budu dolazili u grad na Vrbasu u sklopu nove manifestacije “Banjalučka zima”, koju organizuju grad i TOBL od 1. decembra do 1. februara 2019, pored “Zimzograda” imaće priliku da posjete atraktivne turističke sadržaje na još četiri lokacija u gradu – u parku “Petar Kočić”, na Trgu Krajine, platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS i u “parkiću” kod Narodnog pozorišta RS.

Irena Radojević, direktorica TOBL, kazala je da je već sada u najavi rezervisano gotovo 80 odsto smještajnog kapaciteta u gradu.

“Očekujemo veliku tradicionalnu posjetu gostiju iz regiona, te Austrije i Italije”, rekla je Radojevićeva.

U okviru manifestacije “Banjalučka zima” građani i turisti na Trgu Krajine moći će od 30. decembra do 1. januara 2019. uživati u koncertima četiri muzička velikana – Željka Samardžića, Nikole Rokvića, Harisa Džinovića, i Željka Joksimovića.

Prethodnih godina “Zimzograd” je bio održavan na Trgu Krajine, Ulici kralja Petra I Karađorđevića i u parku “Petar Kočić”.

Organizator manifestacije “Zimzograd” je agencija “Mint”.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!