Nauka i tehnologija

Xiaomi najavio CC seriju, ali ne i nove telefone

Xiaomi je ranije najavio da će danas objaviti nešto novo, ali se ispostavilo da ova objava ne uključuje nove telefone.

Lei Jun, Xiaomi CEO je predstavio CC seriju, uz objašnjenje značenja imena. CC označava Colorful & Creative (živopisno i kreativno), a oznaka je razvijena je od strane Chic & Cool 90 tima.

Tokom objave nije bilo novih telefona, iako su se ranije pojavile informacije o potencijalnom predstavljanju Xiaomi CC9 i Xiaomi CC9e telefona. Oznaka CC9 je tu kako bi naznačila da je Xiaomi prisutan već devet godina na tržištu.

Xiaomi CC telefoni će biti treći kompanijin brend, nakon Redmi i Mi telefona. Ovo će biti drugačija serija, dizajnirana od strane studenata umjetnosti i ciljaće mlade korisnike i “trendsetere”.

Uređaji će se prvenstveno fokusirati na estetiku, što sugeriše da neće imati pretjerano impresivne specifikacije.

Xiaomi je prošle godine kupio kompaniju Meitu, u čijoj saradnji će biti kreirani Xiaomi CC9 i Xiaomi CC9e, a koje će karakterisati novi estetski koncept “Xiaomi X Meitu AI Aesthetics Lab”,koji kombinuje napredni kamera hardver i tehnologiju uljepšavanja.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!