Magazin

Učenica banjalučke Gimnazije pobjednica međunarodnog takmičenja iz engleskog

Milica Milašinović, petnaestogodišnja učenica prvog razreda banjalučke Gimnazije, pobjednica je na međunarodnom takmičenju u poznavanju engleskog jezika HIPPO (International English Language Competition HIPPO) koje je održano u italijanskom gradu Lido di Jesolo.

Kako nam priča Milica, pored toga što je odličan učenik, vremena i želje ima i da se posveti treniranju odbojke, ali i engleskom jeziku.

Loading...

“Na HIPPO takmičenje sam se prvi put prijavila prošle godine, ali nažalost nisam mogla stići na polufinalni dio takmičenja jer sam taj dan imala i regionalno takmičenje iz fizike”, priča nam Milica.

Dodaje da je ove godine uspjela doći do finala i, kako kaže, to iskustvo zaista je bilo sjajno.

“Upoznala sam ljude s tri kontinenta i s njima razmijenila ideje i razmišljanja te uporedila naše kulture i načine žvota. Pobjeda, iako neočekivana, bila je samo šlag na torti”, iskrena je ova mlada dama.

Milica kaže da kurs engleskog jezika pohađa već deset godina, ali kako kaže, vjeruje da njena sklonost prema jezicima potiče od majke, koja ju je od najranije dobi kroz igru i zabavu učila nekim engleskim izrazima.

Ističe da su svi njeni bližnji srećni zbog medalje koju je donijela u svoj rodni grad.

“Doček u Banjaluci je zaista bio fantastičan. Svi moji prijatelji su oduševljeni i ne propuštaju priliku da pohvale profesorima moj uspjeh. Moja porodica je izuzetno ponosna na mene”, iskrena je Milica.

Dodaje da bez svoje profesorice engleskog jezika Svjetlane Dabić sigurno ne bi uspjela.

“Svjetlana nas godinama uči i podstiče našu ljubav prema jeziku na jako ozbiljan, ali istovremeno i jako zabavan način”, kaže ona.

Dodaje da su takmičenje i boravak u Italiji bili fenomenalni.

“Ovo je bilo jedno nevjerovatno iskustvo za mene i toplo svima preporučujem prijavljivanje na takmičenje naredne godine”, kaže ova mlada i talentovana djevojka.

Svjetlana Dabić, Miličina profesorica, ističe da je na takmičnju učestvovalo 22.150 djece uzrasta od 10 do 19 godina iz 27 zemalja u kojima se engleski uči kao strani jezik.

“U Miličinoj grupi HIPPO 4, u kojoj se takmiče djeca uzrasta 15-16 godina, bila je velika konkurencija, a tome svjedoči i podatak da se njih 520 plasiralo u polufinale, dok je njih 14 ušlo u finalni krug. Naša Milica i pored velike konkurencije izašla je kao pobjednik.

Dodala je da se na takmičenju provjeravaju sve jezičke vještine, čitanje, pisanje, vještina slušanja i konverzacija.

“Nijednog trenutka nismo posumnjali da će se Milica vratiti s medaljom, iako je veoma teško ocjenjivati i bodovati nešto tako apstraktno kao što je jezičko izražavanje”, kazala je Svjetlana i dodala da su iskustva predivna.

“Organizatori se svojski trude da ta tri dana koja djeca provedu u Italiji budu nezaboravna. Pored takmičarskog dijela, koji je izuzetno naporan, organizovane su radionice za takmičare i za predavače, obilazak Venecije je dio programa, a i nagrade su svakako nešto zbog čega se vrijedi boriti”, pojašnjava Svjetlana.

Priča nam da je Milica djevojčica koja je željna znanja i koju učenje ispunjava radošću.

“Uči s nevjerovatnom lakoćom i isto tako lako svoje znanje primjenjuje u praksi. Milica je strastvena čitateljka, odlična fizičarka, djevojčica koja plijeni svojim osmijehom i optimizmom. Sigurni smo da su pred njom veliki uspjesi”, iskrena je Svjetlana.

Takmičenje

Pravo učešća na takmičenju imaju sva djeca uzrasta od 10 do 19 godina. Kandidati prolaze preliminarni i polufinalni krug testiranja u svojoj zemlji u posebno akreditovanim centrima, a finalni krug se već šest godina organizuje u gradu Lido di Jesolo u Italiji.

Takmičenje organizuje “Global Hippo Association” u saradnji sa “Global Input” agencijom koja zajedno sa Londonskom privrednom komorom već 15 godina edukuje, testira i sertifikuje znanje iz engleskog jezika svih zainteresovanih na teritoriji Italije i Balkana.

(Nezavisne novine)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!