Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

45.000 KM za sanaciju stepenica kod spomenika na Banj brdu

Sanacija pristupnih stepenica kod spomenika palim Krajišnicima na Banj brdu počeće ove sedmice, a radovi bi trebalo da budu završeni do 27. jula, kada se obilježava Dan ustanka protiv fašizma. Sanaciju će izvesti beogradska firma „Koto“, a vrijednost radova iznosi oko 45.000 KM.

Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Dragomir Keserović, kaže da je tokom vremena došlo do oštećenja na spomeniku, ali i na pristupnim stepenicama.

– Spomenik palim Krajišnicima na Banj brdu nalazi se na spisku spomenika od interesa za RS i BiH i njegovu obnovu mora odobriti Vlada RS, a potrebna su i velika sredstva da bi se to ostvarilo.

Bez obzira na sve to, na inicijativu gradonačelnika, odlučili smo da obnovimo pristupne stepenice o trošku Grada kako bi se omogućio nesmetan pristup spomeniku prilikom obilježavanja važnih istorijskih datuma – rekao je načelnik Keserović.

Keserović naglašava da su sredstva za obnovu stepenica izdvojena iz gradskog budžeta odnosno iz granta za održavanje spomenika i spomen-obilježja.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button