Sport

Izložba jednog od najvećih svjetskih kolekcionara sportske opreme

Boris Vrhovac Vrle Јedan je od pet najvećih svjetskih kolekcionara sportskih suvenira, a Banjalučani od sinoć mogu pogledati neke od najzanimljivijih eksponata, poput bokserske rukavice Majka Tajsona, kopačke Lea Mesija ili dresa s oproštajne utakmice Dijega Maradone.

Više od 1.300 eksponata je u kolekciji dresova i druge sportske opreme fizioterapeuta koji godinama radi sa najvećim sportskim imenima.

Loading...

Najvrjednijih 60 eksponata prvi put je javno objavljeno. Ova mini-izložba, kaže njen autor Boris Vrhovac Vrle, trebalo bi da bude podsticaj budućim generacijama da se bave sportom.

“Јedan od sigurno najvrijednijih eksponata ovdje je Maradonin oproštajni dres. On kad se potpisivao na taj dres, rekao je-ti ćeš ovo čuvati bolje nego ja”, kaže Vrhovac.

Vrle je dosad pokrenuo mnoge humanitarne akcije, u kojima je za viši cilj prodavao neke od svojih dresova.

Njegovo “sportsko blago” sada će dijeliti sa studentima banjalučkog Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta.

“Obično kažem da se struka u posljednje vrijeme odvojila od sporta. Mi želimo da na ovom mjestu se upravo to vrati i postane jedno. Ova izložba će u tome pomoći”, ističe Borko Petrović, dekan Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Banjaluka.

“Za nekoga je ovo neprocjenjivo, za nekoga je samo sportski rekvizit. Ali za sve prave, iskrene sportiste ovo je ogromno sportsko bogatstvo”, naglašava Dragan Јaćimović, pomoćnik ministra za sport u Vladi Srpske.

Životna misija i želja jednog od najpoznatijih Banjalučana u svijetu sporta jeste da ovaj grad dobije i Muzej sporta.

Bio bi to dobar znak za njegov razvoj u godini kada Banjaluka nosi titulu evropskog grada sporta.

(RTRS)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!