Svijet

Erdogan uslovio NATO: Proglasite Kurde teroristima ili nema podrške Turske

Turska će biti protiv plana NATO za odbranu baltičkih zemalja ukoliko Alijansa ne proglasi za teroriste grupacije protiv kojih se Ankara bori, rekao je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

Erdogan je naglasio da Turska očekuje bezuslovnu podršku u svojoj borbi protiv terorističkih prijetnji.

Loading...

Agencija Rojters objavila je prošle sedmice vijest da Turska odbija da podrži odbrambeni plan za Baltik i Poljsku dok ne dobije dodatnu podršku u svojoj borbi protiv milicije sirijskih Kurda Jedinice narodne odbrane.

Ankara je navodila da su zastoj uzrokovale SAD jer su povukle podršku sa odvojenog odbrambenog plana za Tursku, koji je pokrivao svaki mogući napad sa juga, gdje se graniči sa Sirijom i da želi da to pitanje bude riješeno.

Diplomatski izvor rekao je prošle sedmice Rojtersu da Turska “drži istočnu Evropu kao taoca” jer blokira usvajanje vojnog planiranja, a drugi izvor je ponašanje Ankare nazvao “ometajućim”.

Predstavnicima NATO neophodno je jednoglasno odobrenje svih 29 članica za plan za poboljašnje odbrane Poljske, Litvanije, Letonije i Estonije od bilo kakve prijetnje.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!