Hronika

Plaćeni ubica iz Srbije u krvavom pohodu: Snimljena brutalna likvidacija (VIDEO/18+)

Holandska policija sumnjiči Čabu Dera (38), koji je 5. januara ove godine u beogradskom naselju Banovo brdo ubio Nebojšu Markovića (37), i za ubistva Hrvata Ivana Serdarušića u julu prošle godine u Amsterdamu, kao i još jednog muškarca u Budimpešti u septembru. Holandska policija saopštila je da je Der plaćeni ubica sa mađarskim i srpskim državljanstvom.

Policija vjeruje da je Der stigao u Holandiju oko 8. januara, te da je tri nedelje kasnije počinio ubistvo u jednom italijanskom restoranu u Amsterdamu. Ušao je u restoran obučen kao turista i upucao žrtvu u glavu, prenose tamošnji mediji.

Loading...

Lice Čabe Dera jasno se vidi na snimcima nadzorne kamere, a na mjestu zločina pronađen je i njegov DNK.

Čaba Der je u Srbiji osuđen na zatvorsku kaznu 2004. godine zbog ubistva. Pušten je iz pritvora u februaru 2017. godine. Iz policije su u saopštenju naveli da žele da razgovaraju sa svima koji su imali kontakt sa Derom u periodu od 8. do 30. razgovarala sa svakim ko je imao kontakt sa Derom od 8. do 30. jula kada se ubistvo dogodilo i za informacije o njemu ponudili nagradu od 20.000 evra.

Prema navodima holandskih medija Čabina žrtva se već duže vrijeme bavila poslovima u vezi sa prodajom droge pa se to navodi kao glavni smijer istrage i motiv Serdarušićeve egzekucije.

Izvori bliski holandskim istražnim organima navode da je Der ostavio brojne tragove na mjestu zločina, a policija je uspela da rekonstruiše njegovo kretanje nakon ubistva.

Žrtvu koja je ručala u restoranu u Betovenovoj ulici u Amsterdamu ulici na egzekutor je upucao u glavu pištoljem s prigušivačem, a potom je pobjegao.

Očevici su ga opisali kao izrazito mišićavog muškaraca visokog oko 160 centimetara. U trenutku dok je pucao za susjednim stolom sjedile su žene sa malom bebom. Hitna pomoć je ubrzo stigla, ali Serdarušić je u bolnici podlegao povredama.

Prilikom bijega odbacio je vatreno oružje s prigušivačem, bež šešir, crnu torbicu za lap top, rukavice i belo-plavu košulju. Nekoliko minuta nakon zločina lociran je blizini Koningspleina u centru grada. Istražitelji su, analizirajući njegovo kretanje, zaključili da je Der najvjerovatnije iznajmio hotelsku sobu u blizini glavne željezničke stanice.

Karlo Ferili, vlasnik restorana u kojem je ubijen Serdarušić, za medije je izjavio da je on bio njihov redovni gost, ali da ga nije lično poznavao.

“Bio je samo jedan od nekoliko hiljada naših gostiju koliko ih mesečno prođe kroz lokal, a 99 odsto su radni ljudi iz našeg susedstva.

Video snimak sadrži uznemirujuće scene!

Izvor
NNkurir
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!