Magazin

Evo šta građani neuobičajeno kupuju poslije ponoći

Cigarete, sokovi, pivo, rizle, kondomi i upaljači… To je ono što Banjalučani najčešće kupuju u dragstoru poslije ponoći, ali ima i onih kojima „zatreba“ nešto što iznenadi radnike.

Otkada su pojedini marketi počeli da rade i iza ponoći, svima je laknulo, jer uvijek mogu kupiti sitnicu koja im zatreba. Naravno da niko ne ide u ponoćnu mjesečnu kupovinu, ali, prema riječima radnika, ima raznih primjera.

Loading...

Tim povodm, pričali smo sa momkom koji dvije godine radi u jednom marketu pod Starčevicom, a on je za Srpskainfo otkrio da građani, posebno mladi, imaju čudne zahtjeve, pa u tri ujutro dolaze da kupe kuhinjsku krpu ili ulje.

– Ima svega, posebno vikendom, kada pijanoj omladini svašta padne napamet. Prije par dana djevojka je u pola dva tražila čačkalice, a prije nje je starija žena došla po deterdžent za suđe. Sjećam se da mi jedan momka tražio fen za kosu u tri ujutro. Rekao da mu hitno treba – priča ovaj momak, koji kaže da se gotovo svaku noć desi neka anegdota.

Dolaze, kaže, ljudi da poslije ponoći traže novine, toalet-papir, šampon, štrample, ali i sredstva za čiščenje.

Tu u blizini je Studentski dom, pa su tri djevojke oko tri ujutro došle da kupe krpe i nešto za čiščenje kupatila, kažu, sada im se baš čisti – kaže radnik, koji nije htio da mi pominjemo ime.

Kaže da se naslušao svakakvih priča, od zavođenja djevojka do “ozbiljnih poslovnih priča” pijane omledine, te da se sada ne može ni sjetiti svih čudnih zahtjeva mušterija.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!