Društvo

Sindikat: Neće biti otpuštanja u lokalnim samoupravama

Na sastanku delegacije Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske i pomoćnika ministra uprave i lokalne samouprave Nikole Kneževića i Slavice Lukić zaključeno je da neće biti otpuštanja zaposlenih u lokalnim samoupravama u Srpskoj.

Poslije dvočasovnog razgovora u Banjaluci zaključeno je i da će sadašnji Zakon o lokalnoj samoupravi Republike Srpske ostati na snazi još najmanje dvije godine, a da će se u tom periodu, uz aktivno učešće predstavnika granskog sindikata, donijeti njegove izmjene i dopune, saopšteno je iz Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske.

Dogovoreno je i da će se uz aktivno učešće predstavnika ovog sindikata do kraja ove godine donijeti izmjene i dopune Zakona o državinim službenima Republike Srpske, kao i Zakona o platama Republike Srpske.

U saopštenju je navedeno i da će biti nastavljeni pregovori predstavnika Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske i Ministarstva.

Delegaciju Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske predvodio je predsjednik Branko Zelenović.

Izvor
SRNA
Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!