BanjalukaMagazin

Na banjalučkim ulicama više od 200 rupa: Izabrana i zakrpljena najljepša (VIDEO)

Građani Banjaluke su za samo sedam dana identifikovali više od 200 rupa na gradskim i prigradskim saobraćajnicama, a u akciji koju je na društvenim mrežama pokrenuo odbornik u Skupštini grada Banjaluka Draško Stanivuković izabrali su i najljepšu među njima.

Kako bi nadležnim gradskim vlastima pokazao da je problem oštećenih saobraćajnica moguće riješiti, Stanivuković je vlastitim sredstvima zakrpio „mis“ rupu.

Nakon što sam dokazao da se banjalučki predizborni asfalt može kidati rukama, a da su ulice Banjaluke pune i drugih oštećenja, na društvenim mrežama sam pokrenuo akciju izbora za „najljepšu“ rupu. Za sedam dana građani su mi poslali oko 220 fotografija rupa sa tačnim podacima o mjestu gdje se rupe, dubine i preko deset centimetara i širine i do metar i po, nalaze“, rekao je Stanivuković.

On je naglasio da je na svojevrsnom konkursu za „mis rupu“ (o nekim kandidatkinjama smo već pisali) pobjedila rupa koja se duže od četiri godine nalazi u banjalučkom naselju Lazarevo, a koju je djevojka koja ju je kandidovala za izbor najljepše, simbolično i našminkala.

Dok se gradske vlasti pravdaju tenderima, procedurama, izborom najpovoljnijeg ponuđača, pa čak i prljavim suđem, ja sam vlastitim sredstvima „najljepšu“ rupu na ulicama Banjaluke zakrpio, pokazujući da je problem moguće lako i jednostavno riješiti“, istakao je Stanivuković.
Fotografije pristigle na konkurs za „mis rupe“ najmlađi banjalučki odbornik će predati gradskim vlastima kako bi nadležne službe što prije krenule sa sanacijom.

Stanivuković se zahvalio svim građanima koji su fotografisali oštećenja na saobraćajnicama pokazujući time društvenu odgovornost i volju da se infrastrukturni problemi u gradu riješe.

On je pozvao građane Banjaluke, ali i cijele Srpske, da mu se jave ukoliko uoče neki problem u svojim mjesnim zajednicama kako bi se u zajedničkim akcijama skrenula pažnja javnosti na sve ono što narušava kvalitet života, a nadležni pozvali na odgovornost.

Odbornik u Skupštini grada Banjaluka, u prethodnih godinu dana pokrenuo je nekoliko akcija i inicijativa za sanaciju i popravku ulica, proširenje saobraćajnica, uklanjanje kontejnera, izgradnju pristupnih puteva, obnovu pješačkih prelaza. Posebno se izdvojio po tome što je dokazao da je asfalt na banjalučkim ulicama za pet centimetara tanji od standarda, zbog čega se može trgati rukama.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!