Društvo

Isplata materinskog i dječijeg dodatka u srijedu

Redovna isplata dodatka na djecu i materinskog dodatka za maj počeće sutra, a u četvrtak, 7. juna, počeće isplata prava na pomoć za opremu novorođenčeta i pronatelitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete, saopšteno je iz Fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske.

Za redovnu isplatu prava iz Zakona o dječijoj zaštiti za maj obezbijeđeno je za dodatak na djecu 1.392.931 KM za 24.673 djece, odnosno 17.332 korisnika – roditelja.

Za materinski dodatak (po prethodnom zakonu) obezbijeđeno je 81.760 KM, odnosno 70 KM po djetetu, a za 1.168 djece, odnosno 1.141 majku/porodilju.

Za materinski dodatak (iznos od 405 KM po majci/porodilji) obezbijeđeno je ukupno 724.950 KM za ukupno 1.790 majki/porodilja.

Za pravo na pronatelitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete obezbijeđeno je 67.800 KM za 114 majki/porodilja, odnosno 98 trećerođene i 20 četvrtorođene djece.

Za pravo na pomoć za opremu novorođenčeta obezbijeđeno je 199.500 KM za 787 majki/porodilja, odnosno 798 djece/novorođenčadi.

Prioritet u isplati prava i dalje će imati korisnici prava dodatka na djecu, materinskog dodatka, prava na pomoć za opremu novorođenčeta i prava na pronatelitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete, uvažavajući materijalni status porodica – korisnika koji ostvaruju ova prava, kao i poslodavci iz realnog sektora na refundaciju naknade plate.

Iz Fonda obavještavaju korisnike dodatka na djecu koji do sada nisu izvršili obnovu dokumentacije da to mogu učiniti i u narednom periodu kod nadležnih centara za socijalni rad, odnosno službi socijalne i dječije zaštite u kojima imaju prebivalište.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!