BanjalukaHronika

Banjaluka: Policajac automobilom udario ženu i pobjegao

Policajac Kazneno- popravnog zavoda Banjaluka Mladen Krička udario je automobilom Milianu Ninković, a zatim je pobjegao sa mjesta nesreće, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Krička je pronađen i uhapšen zahvaljujući brzoj reakciji Banjalučanina koji je bio očevidac nesreće i uspio je fotografisati automobil nesavjesnog vozača koji je bježao od mjesta nesreće.

Loading...

Iako se nesreća dogodila gotovo u centru Banjaluke, iz policije nije bilo zvaničnih saopštenja.

Do zaključenja ovog broja novina „EuroBlic“ nismo dobili ni odgovor iz Policijske uprave Banjaluka o detaljima nesreće.

Brane Ninković, suprug teško povrijeđene Miliane, ispričao je za Srpskainfo da nesavjesni policajac kako ističe, sigurno ne bi ni bio pronađen da nije bilo Banjalučanina koji je mobilnim telefonom snimio nesreću.

– Moja supruga je nakon nesreće ostala bez svijesti, a na mjestu udara i dan poslije bili su vidljivi tragovi krvi. Supruga je otišla kod rođaka, a zatim se vraćala kući kada ju je na pješačkom prelazu na Tranzitu kod Pećine udario taj čovjek. Miliana je ostala nepomično da leži, oblivena krvlju, a taj najblaže rečeno nesjavesni vozač je pobjegao. Jedan čovjek koji se vozio u automobilu iza policajca uspio je da snimi sve, a samo i isključivo zahvaljujući tom čovjeku krivac, odnosno taj policajac je pronađen i uhapšen – ispričao je Ninković.

Kaže da bi najsretniji bio kada bi uspio stupiti u kontakt sa tim čovjekom, pa ga je zamolio ukoliko pročita ovaj tekst da se javi redakciji „EuroBlica“ i Srpskainfo.

– Osjećaj kada čujete da vam je draga osoba doživjela tešku nesreću, a da je krivac pobjegao i nije pružio pomoć, ne možete opisati normalnim riječima. Hvala Bogu pa još uvijek ima više dobrih ljudi – naveo je suprug teško povrijeđene Miliane.

Prema izjavama očevidaca, nesavjesni vozač nije se zadržao, već je odmah nastavio voziti, iako je bio svjestan onoga što je uradio.

– Žena je prelazila preko pješakog i taj čovjek je udario i otišao kao da se radilo o nekoj životinji, a ne ljudskom biću. Ovakve stvari se prečesto događaju i policija, odnosno pravosuđe bi trebalo najoštrije kažnjavati ovakve prestupnike – ispričao je očevidac nesreće koji je želio ostati anoniman.

On dodaje da su nakon nesreće došle policijske patrole, i to više njih.

– Vidio sam tri ili četiri policijska vozila koji su razgovarali sa jednim čovjekom. Kasnije sam čuo da je taj čovjek snimio automobil nesavjesnog vozača i tako pomogao policajcima. Istraga je utvrdila da je nesavjesni vozač ustvari policajac zaposlen u banjalučkom zatvoru, što nas je sve dodatno iznenadilo, jer bi barem ti policajci trebali poštovani zakon, za razliku od nas običnih smrtnika, ali očigledno je da nije tako – zaključio je očevidac teške nesreće.

Čekamo zapisnik

Goran Selak, direktor Kazneno- popravnog zavoda Banjaluka, izjavio je juče da je obaviješten o nesreći u kojoj je učestvovao policajac Mladen Krička.

– Načelnik policije u KPZ Banjaluka me obavijestio o saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovao naš pripadnik van radnog vremena. Čekamo zapisnik policije i postupićemo u skladu sa važećom propisima – odgovorio je Selak na pitanje da li će nesavjesni policajac biti sankcionisan zbog nedoličnog ponašanja.

(srpskainfo.com)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!