Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Privreda

Dobili pet miliona za održavanje autoputa „9. januar“

„Kozaraputevi“ Banjaluka i „Geokop“ Derventa za pet miliona maraka održavaće do 2022. godine autoput „9. januar“ od Banjaluke do Doboja.

„Autoputevi Republike Srpske“ zaključili su danas okvirni sporazum o redovnom i zimskom održavanju autoputa „9. januar“ sa pomenute dvije firme u ukupnom iznosu od 4,27 miliona KM bez PDV-a. Sa uračunatim PDV-om održavanje autoputa koštaće 4,99 miliona KM.

„Autoputevi RS“ su tenderom, koji su raspisali krajem februara, za nabavku radova redovnog i zimskog održavanja autoputa bili spremni da izdvoje skoro 6,5 miliona maraka.

„Obaveza dobavljača je da formira punktove redovnog i zimskog održavanja (zimske službe) u Laktašima, po puštanju u upotrebu Centra za održavanje i kontrolu saobraćaja „Mahovljani“ i u Centru za održavanje i kontrolu saobraćaja „Kladari““, bilo je navedeno u tenderskoj dokumentaciji.

Uslovi koje su firme morale da ispune da bi mogle konkurisati za ovaj posao bili su da minimalno tri godine pozitivno posluju, da imaju uspješno iskustvo u realizaciji jednog sličnog posla u posljednjih pet godina, a vrijednog najmanje 1,37 miliona KM bez PDV-a.

„Autoputevi RS“ su milionski iznos dali i za održavanje autoputa Banjaluka – Gradiška. Krajem prošle godine ovo preduzeće je dodijelilo posao održavanja autoputa preduzeću „Kozaraputevi“ Banjaluka, a vrijednost četvorogodišnjeg ugovora iznosi 2,2 miliona KM bez PDV-a.

Vlasnik „Kozaraputeva“je Dragan Čorokalo, a „Geokopa“ Savo Ružojčić.

Pored toga što će „Kozaraputevi“ održavati autoputeve u Srpskoj, Čorokalo je nedavno dobio i posao vrijedan 22 miliona KM od strane „Puteva Republike Srpske“ koji su njegovim firmama „Prijedorputevi“ i „Kozaraputevi“ u iduće četiri godine povjerili posao održavanja puteva u oblasti 1, koja obuhvata opštine prijedorske regije.

Kompanije u vlasništvu Čorokala godinama se nadmeću na republičkim tenderima sa firmama u vlasništvu biznismena Mladena Milanovića Kaje, a taj sukob nedavno se prelio i na teren Banjaluke, dovodeći u pitanje sistem održavanja gradskih i prigradskih puteva. Ovaj put, njihove firme su se sukobile oko 2,5 miliona KM vrijednog ugovora o održavanju gradskih i prigradskih saobraćajnica na području Banjaluke.

(capital.ba)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button