Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Potpisan ugovor o izgradnji novog Zelenog mosta. Rok: 5 mjeseci

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić i direktor preduzeća „Prijedorputevi“ Radenko Crnogorac, potpisali su danas ugovor o izgradnji mosta preko rijeke Vrbas na mjestu gdje se do sada nalazio Zeleni most.

Gradonačelnik Radojičić je podsjetio da je prošle godine utvrđeno da Zeleni most više nije za upotrebu, odnonosno da je vrijeme učinilo svoje i da više nije siguran.

– Za nekoliko mjeseci smo izvršili pripremu svih radnji – riješili imovinsko-pravne odnose, izradili projekat, obezbijedili sredstva i proveli tender. Ovo će biti puno moderniji most sa dvije trake, dužine 80 i širine 40 metara, a tu će biti i pješačke i biciklističke staze, rasvjeta i vidikovac. Pozivam građane Banje Luke na strpljenje do kraja ove godine kada će preko novog mosta dobiti poveznicu istočnog i zapadnog tranzita, a saobraćaj će biti znatno olakšan između dvije strane Vrbasa odnosno dvije strane grada – rekao je Radojičić novinarima nakon potpisivanja ugovora.

Direktor preduzeća „Prijedorputevi“ Radenko Crnogorac, izjavio je da je vrijednost izgradnje novog mosta oko 2,2 miliona KM, a rok za izvođenje radova je pet mjeseci.

– Zahvaljujem Gradskoj upravi na ukazanom povjerenju. Nadam se da nećemo imati poteškoća u radu koje bi eventualno poremetile rokove. Izgradnja mosta biće specifična, radi se o armirano-betonskoj konstrukciji, nosači su veoma teški i to će biti najveći izazov tokom izvođenja radova. Mi već danas krećemo u prvu fazu radova, a to je uklanjanje postojećeg Zelenog mosta. Pored mosta planirana je i izgradnja pristupnih saobraćajnica – zaključio je Crnogorac.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button