Društvo

Mahir Mujić započeo trku od Sarajeva do Banja Luke u znak podrške porodicama Memić i Dragičević (FOTO)

Maratonac i humanista Mahir Mujić započeo je jutros maraton od Sarajeva do Banja Luke dug 200 kilometara u znak podrške porodicama Dženana Memića i Davida Dragičevića.

Mahir Mujić je krenuo u 7 sati iz Velike aleje od spomen obilježja postavljenog za Dženana Memića.

Loading...

U planu ima istrčati od 45 do 52 kilometra dnevno kako bi u Banjaluku stigao 7. jula. Prvog dana maratona Mujić bi trebao stići do Kaćuna, drugog će prespavati u Turbetu, trećeg u Kneževu, da bi 7. jula stigao do cilja u Banjaluci.

Mujić je istakao kako ovom trkom želi povezati ljude i dati podršku porodicama Memić i Dragičević. 

Mahir Mujić će od Sarajeva do Banjeluke trčati 200 kilometara i ove kilometre prodaje da bi tim sredstvima pomogao u liječenju oboljele djevojčice Dalal Omerović iz Bihaća.

– Odluka o pomoći je bila samo moja, nakon što sam donio odluku da trčim od Sarajeva do Banjaluka. Odmah sam odlučio da napravim humanitarnu akciju za Dalal jer sam njen slučaj pratio od početka i znam da joj je novac jako potreban.

Objavio sam 12. juna status na “Fejsbuku”, koji je za samo 12 sati podijelilo više od 800 ljudi, lajkalo više od 5.000 ljudi, i bio je veliki broj pozitivnih komentara. Taj post je bio moj test za koliko novca ću da trčim, odnosno da stavim kilometar za Dalal. Ja sam u početku htio staviti do 5.000 KM, ali kada sam vidio odziv, napravio sam račun i stavio 10.000KM, odnosno 50 KM za svaki kilometar – kazao je Mujić.

Pored Dženana Memića i Davida Dragičevića, na majici u kojoj će trčati maraton, Mujić će nositi i sliku Dalal Omerović.

– Odlučio sam napraviti poseban dizajn za majicu u kojoj ću trčati. Spojio sam lik Dženana i Davida sa rutom koju ću trčati. Na leđima sam odlučio staviti malu Dalal da me gura prema naprijed – objašanjava Mahir. 

Mahir je istakao kako ovom trkom takođe želi probuditi svijest kod drugih građana.

– Volim djecu, volim pomagati i sve ovo je iz ljubavi. Nije mi cilj da sebe promovišem, ali mi je cilj da probudim svijest građana i da svi kroz svoj posao počnemo doprinositi ovoj državi – rekao je on.

Mahira Mujića iz Velike aleje na Ilidži došlo je ispratiti pedesetak građana koji su mu pružili podršku.

(nap.ba)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!