Kultura

Game of Thrones dobija prednastavak: George R. R. Martin otkrio detalje nove serije

Fanovi knjiga “Pjesma leda i vatre” Georga Martina moraće još malo da se strpe i pričekaju na novi nastavak, jer je autor zvanično potvrdio da se “bacio” na razvoj scenarija nove serije.

George R. R. Martin

Naime, dok fanovi širom svijeta čekaju da Martin napokon završi svoju narednu knjigu u serijalu “Pjesma leda i vatre” pod nazivom , “Vjetrovi zime”, planovi već debelo napreduju za naredne serije u svijetu Vesterosa, što je najavljeno prije par dana iz HBO kanala.

Scenaristkinja Jane Goldman piše scenario za seriju koja će se odvijati prije radnje prve serije. Goldman, koja pisala scenario za filmove Kingsman, bacila se na posao s Martinom, a Martin je o novoj seriji rekao: “Da, pišemo novu seriju, ne nastavak”.

– Ni jedan stari lik se neće pojaviti u novoj seriji. Serija se neće odvijati devedeset godina ranije, ili nekoliko vijekova ranije, već oko deset hiljada godina prije originalne serije. Razvoj je tek otpočeo, samo je pilot naručen, tako da nemamo ni reditelja, glumce, ili lokaciju niti naslov. Ja bih sve nazvao ‘Dugačka noć’, ali biću iznenađen ako tako bude. HBO će vjerovatno da ugura “Igru prijestolja” negdje. Saznaćemo uskoro – rekao je Martin.

Koliko će vremena proći dok ne dođe nova serija na male ekrane nije najjasnije, jer se još čeka na posljednju sezonu „Igre prijestola“ koja je najavljena za 2019. godinu.

Uz to, Martin i dalje mora da završi svoj književni serijal, što je nešto čemu se malo ko više nada.

(srpskainfo)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!