Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Željki Cvijanović povelja opštine Modriča

Predsjednici Vlade Republike Srpske, Željki Cvijanović dodijeljena je Povelja opštine Modriča za 2018. godinu, najviše priznanje ove lokalne zajednice, odlučeno je na današnjoj sjednici Skupštine opštine Modriča.

Povelja će Cvijanovićevoj biti uručena na svečanoj sjednici Skupštine opštine na Vidovdan, 28. juna, kada se obilježava Dan opštine Modriča.

Skupština opštine usvojila je danas i Izvještaj o izvršenju budžeta za 2017. godinu u iznosu od 10.013.000 KM, što je 38.000 KM manje od rebalansom predviđenog budžeta.

Modriča, SO – sjednica

Načelnik Odjeljenja za finansije Borislav Gvozden rekao je da je u odnosu na prethodnu godinu budžet veći za jedan odsto, ali da i pored toga lokalna uprava nije zadovoljna ostvarenim poreskim i neporeskim prihodima koji su manji za 278.560 KM.

“Zahvaljujući namjenskim transferima i grant sredstvima, uglavnom od Vlade Republike Srpske, budžetska godina završena je sa ostvarenim suficitom od 445.471 KM”, rekao je novinarima Gvozden.

Najduža odbornička rasprava vođena je o problemu uzurpacija na teritoriji opštine Modriča.

“Nadležne institucije Repbulike Srpske moraju ubrzati rješavanje pitanja uzurpacija, odnosno nepostojanja granične linije između šuma i šumskog zemljišta s jedne strane i poljoprivrednog zemljišta s druge strane, odnosno takozvane zelene linije”, jedinstven je stav modričkih odbornika.

Predsjednik Skupštine opštine Siniša Nikić rekao je da je uzurpacija ozbiljan problem o kojem je prethodnih godina nekoliko puta raspravljao lokalni parlament.

“Ponovo ćemo tražiti od Narodne skupštine i Vlade Republike Srpske da svojim aktima zabrani sječu šuma u uzurpacijama do konačnog rješenja problema koji može dovesti do eskalacije odnosa između Јavnog preduzeća `Šume Srpske` i građana koji polažu pravo na sporne šume”, rekao je Nikić.

(srna)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button