Politika

Prva optužnica za terorizam u RS: Zec i krompir na suđenju

Suđenje Milanu Macuri (33) po prvoj optužnici za terorizam u RS danas je obilježilo nekoliko komičnih situacija u sudnici banjalučkog Okružnog suda, jer je, uz ostalo, riječi bilo i o zecu, te vreći krompira, pronađenih tokom pretresa.

Macura je, prisjetimo se, optužen da je 8. decembra 2016. godine sa svog profila na Instagramu zaprijetio terorističkim napadom sa 150 kilograma eksploziva C4 u centru Banjaluke u vrijeme održavanja “Zimzograda”. Macura je optužen da je prijetio da će se opasati eksplozivom i raznijeti u “Zimzogradu” na banjalučkom Trgu Krajine, te da je u prijetećoj poruci, postavljenoj na Instagram profil “Zimzograda”, naveo da bi volio da se njegov natpis shvati jako ozbiljno.

Loading...

Na ročištu se, međutim, najviše govorilo o Macurinom kućnom ljubimcu zecu, seriji “Crni Gruja”, krompiru.

Srđan Slijepčević, Macurin prijatelj, tokom svjedočenja je govorio o njegovom karakteru, te ocijenio kako je status na Instagramu bio sarkastičan i satiričan. On je komentarisao dio iz Macurine poruke, u kojoj je ovaj istakao da će se po njemu “zvati škole, ustanove, javna dobra”.

To je dio koji obiluje frazama iz serije ‘Crni Gruja’. Kada Karađorđe u 11. epizodi govori ‘po meni će se zvati šnicla, voda…‘”, naveo je Slijepčević.

Dodao je da je Macura pacifistički nastrojen.

Ima kućne ljubimce, zeca i mačku“, rekao je Slijepčević, što je izazvalo smijeh tužioca Gorana Glamočanina, ali i sudije Snježane Kudrić. Kudrićeva je rekla da je to baš simpatično.

Fino je što ima zeca. I mi volimo životinje“, navela je Kudrićeva. O Macurinoj ljubavi prema zecu, govorila je i njegova sestra Biljana Macura, koja je bila prisutna tokom kasnijeg pretresa njihove kuće.

Ništa nisu našli. Policija je samo našla zeca i pitali su nas ‘šta je ovo?’ Zato što je to poseban zec sa ukrasima. Našli su još i vreću krompira“, kazala je Biljana Macura. I ostali svjedoci su pozitivno govorili o Macuri, a svjedok Zdravko Ivanović je na pitanje odbrane, napravio poveznicu između eksploziva C4, koje je Macura pominjao u statusu, i suplementa C4 koji se dodaje za snagu mišića.

On daje eksplozivnu snagu tokom treninga“, rekao je Ivanović.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!