Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Vozili kamione suprotnim smjerom na autoputu Banjaluka – Prnjavor (VIDEO)

Policija će preduzeti potrebne mjere i radnje s ciljem identifikacije kamiona i vozača koji su na autoputu Banjaluka – Prnjavor vozili suprotnim smjerom.

Objavljen je video-snimak, u čijem opisu je navedeno da je u pitanju vožnja kontra-smjerom na tom autoputu.

Nadležnoj policijskoj stanici Policijske uprave Banjaluka, kako nam je potvrđeno, do sada nije bio prijavljen ovaj prekršaj, ali će policija raditi na ovom slučaju.

Iz policije podsjećaju da je Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH propisano da je vozač dužan da se kreće vozilom desnom stranom kolovoza u smjeru kretanja.

“Takođe, članom 40 citiranog Zakona propisano je i da ‘Na putu s kolovozom za saobraćaj vozila u oba smjera na kojem postoje najmanje četiri saobraćajne trake vozač ne smije vozilom da prelazi na kolovoznu traku namijenjenu za saobraćaj vozila iz suprotnog smjera”, rekli su iz policije.

Osim toga, na putu s kolovozom za saobraćaj vozila u oba smjera na kojem postoje tri saobraćajne trake vozač ne smije da vozi trakom uz lijevu ivicu puta u smjeru kretanja vozila.

“Na putu na kojem su kolovozne trake fizički odvojene jedna od druge vozač ne smije vozilom da se kreće kolovoznom trakom namijenjenom za saobraćaj vozila iz suprotnog smjera (propisana je kazna od 100 do 300 KM, izricanje dva kazenena boda i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od jednog do četiri mjeseca)”, kazali su iz PU Banjaluka.

Pritom, na putu s kolovozom za saobraćaj vozila u jednom smjeru vozač ne smije vozilom da se kreće u zabranjenom smjeru.

(NN)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button