Sport

Hrvatski čas fudbala – Argentina pred eliminacijom!

Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobedila je Argentinu sa 3:0 u 2. kolu grupe D Svetskog šampionata u Rusiji i sa dva trijumfa obezbedila plasman u osminu finala. “Gaučosi” su posle remija sa Islandom i neuspeha u duelu sa “Vatrenima” pred eliminacijom.

Strelci za ekipu Zlatka Dalića bili su Ante Rebić u 53, Luka Modrić u 80. i Ivan Rakitić u nadoknadi vremena.

Loading...

Hrvatska je ofanzivno počela meč i u 5. minutu Ivan Perišić je prvo zapretio. Fudbaler Intera je iskosa sa leve strane ušao u šesnaesterac, lukavo je šutirao u dalji ugao, ali je Vili Kabaljero bio na mestu i loptu je posla u korner.

“Vatreni” su u bili konkretniji u prvih desetak minuta, a u tom periodu Šime Vrsaljko je mogao i bolje da reaguje ispred gola protivnika.

Posle startne inicijative ekipe Zlatka Dalića, Argentina se konačno probudila i u jednom minutu imala je dva dobre šanse. Lionel Mesi se nije najbolje snašao u trenutku kada je bio sam ispred Danijela Subašića, a ubrzo je snažan šut Enca Pereza sa 15 metara blokiran u korner.

“Primirje” je trajalo do 26. minuta, kada je Kun Aguero prošao po levoj strani, ali je njegov centaršut Ivan Strinić poslao u korner.

Nešto kasnije nesporazum Dejana Lovrena i Subašića nije uspeo da iskoristi Perez. Argentinac je ispred sebe imao praznu mrežu, ali je šutirao pored gola. U 33. minutu revanširao mu se Mario Mandžukić, koji je posle centaršuta sa desne strane neometan glavom šutirao pored gola.

Do odlaska na odmor nije bilo mnogo uzbuđenja, ali je bilo grubih. Ante Rebić je dobio žuti karton, a sudija je propustio još nekoliko prilika da pokaže javnu opomenu i jednima i drugima. Rebić je u poslednjim trenucima prvog dela meča mogao bolje da završi napad posle sjajne asistencije Modrića, međutim, šutirao je visoko preko gola.

Lionel Messi

Argentina je preko Aguera prva zapretila u drugom poluvremenu, a pola minuta kasnije Hrvatska je povela. Rebić je iskoristio neverovatnu grešku golmana Karaljera i volej udarcem u 53. minutu doneo prednost “Vatrenima”.

Selektor “gaučosa” Sampaoli je reagovao sa dve brze izmene, u igru su ušli Gonzalo Iguain i Kristijan Pavon, a nešto kasnije prvi put na Mundijalu šansu je dobio i Paulo Dibala.

Argentina je u 64. minutu imala dve dobre šanse u samo nekoliko sekundi. Prvo je Subašić odbranio šut Meze iz neposredne blizine, a u nastavku akcije Rakitić je blokirao Mesija.

Dva minuta kasnije Mandžukić je bio u dobroj situaciji, ali je glavom šutirao pored leve stavite Kabaljerovog gola.

Argentina je napadala, ali nije imala ideju kako do gola Hrvatske. A onda šok. Luka Modrić je u 80. minutu primio loptu, sam sebi je stvorio prostor za udarac i preciznim šutom savladao je Kabaljera za 2:0.

“Gaučosi” su bili razbijeni, a nokaut je usledio u nadoknadi vremena kada je Rakitić treći put savladao Kabaljera – 3:0.

Hrvatska u osmini finala najverovatnije ukršta sa Francuskom ili Danskom, trenutno prvoplasiranim i drugoplasiranim timovima grupe C, dok će Argentina pored ubedljivog trijumfa protiv Nigerije morati da čeka i ishod duela između Hrvatske i Islanda.

(sportklub.rs)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!