Politika

Biciklistička trka “Beograd – Banjaluka”, na startu 32 nacije

Dvanaesta biciklistička trka “Beograd – Banjaluka”, jedna od najboljih trka u ovom dijelu Evrope, startovaće u subotu u 11 časova u Beogradu, odakle će takmičari voziti prema Brčkom. Druga etapa je na programu u nedjelju (12 časova start) i biće vožena od Teslića do Banjaluke.

Na startu se očekuje više od 170 biciklista iz rekordne 32 države i iz 24 ekipe i reprezentacije. Novina u odnosu na prethodne godine jeste da je trka u višem rangu takmičenja, da ima kategoriju UCI 2.1 i da je prvi put etapna. Takođe, prema riječima organizatora, nikad nije bila jača.

Loading...

“Kako su obje etape uglavnom ravničarske, očekujem da ćemo imati vrlo brze trke u kojima će najveće šanse za pobjedu imati sprinteri. Za razliku od nekih prethodnih godina izgleda da će i vrijeme biti saveznik”, rekao je Vladimir Kuvalja, direktor trke, čiji je nagradni fond oko 20.000 evra.

Prva etapa će biti vožena u dužini od 175,8 kilometara od Beograda, preko Obrenovca, Šapca, Bijeljine do Brčkog, a najbrži biciklista će prvi put u istoriji ove trke obući žutu majicu. Biciklistički karavan će iz Bijeljine preseliti u Teslić. Tamo će biti start druge etape, nulti kilometar je u Tešnju, a biciklisti će tokom puta dugog 180 kilometara proći kroz Derventu, Prnjavor, Laktaše i stići oko 15.40 do Banjaluke, gdje će prije cilja biti voženi krugovi. Završnicu trke prenosiće RTRS.

S obzirom na to da je trka u prvoj kategoriji mogu da učestvuju samo profesionalne kontinental, kontinental ekipe i reprezentacije. Nastupiće reprezentacije Srbije, Hrvatske i Slovenije, te timovi iz Italije, Austrije, Bugarske, Turske, Mađarske, Slovenije, Azerbejdžana, Slovačke, Rumunije, Češke, Rusije, Srbije, Poljske, Bjelorusije, Njemačke i Hrvatske…, a među onima od kojih se najviše očekuje su takmičari profesionalne ekipe Gazprom Rus Velo. Tu su i austrijski Hrinkov, slovenačka Adrija i italijanski Sanđemini, čiji je član Nikola Gafurini prošle godine prvi prošao kroz cilj u Banjaluci.

Organizacija velikog događaja kao što je trka “Beograd – Banjaluka” ne bi bila moguća bez podrške institucija i sponzora. Osim svih gradova kroz koje će proći trka, a ima ih 11, organizaciju su pomogli predsjednik RS Milorad Dodik, Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi RS, te sponzori “Banjalučka pivara”, kompanija “M:tel”, “Triglav osiguranje”.

Obustava saobraćaja

Zbog trke “Beograd – Banjaluka” u nedjelju će u Banjaluci doći do obustave saobraćaja i to do osam do 20 časova u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Aleje svetog Save do Bulevara cara Dušana, od devet do 18 u Ulici dr Mladena Stojanovića, na dijelu od Ulice Trive Amelice do Ulice olimpijskih pobjednika, Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Ulice olimpijskih pobjednika do Aleje svetog Save, od 14.30 do 17 u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Bulevara cara Dušana do Ulice Patre, te ulicama Patre, Teodora Kolokotronisa i Bulevar cara Dušana, na dijelu od Ulice Teodora Kolokotronisa do Ulice kralja Petra I Karađorđevića, i od 15 do 17.30 u Ulici Trive Amelice, na dijelu od Ulice krajiških brigada do Bulevara srpske vojske. Od osam do 20 časova doći će do izmjene režima javnog prevoza putnika.

(nezavisne.com)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!