Hronika

MUP: Pogledaj iza maske

Pripadnici Miinistarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske su u prvih pet mjeseci ove godine najviše zaplijenili marihuane, oko 30 kilograma, te heroina, oko 462 grama, zatim oko 1,3 kilograma kokaina, 431,3 grama spida te 95 komada ekstazija.

Prema podacima MUP–a Srpske, prošle godine je na području Republike Srpske najviše zaplijenjeno marihuane, oko 177 kilograma, te oko dva kilograma heroina, kokaina oko 1,7 kilograma, te oko 1,9 kilograma spid , 209 komada ekstazija, kao i 247,3 grama ove droge.

Loading...

U saopštenju se ističe da su pripadinci MUP-a u prethodnom periodu sproveli i niz akcija, kao što su “Sava”, “Golf”, “Petrićevac”, “Piramida”, “Romeo”, “Avatar”, “Kafe”, te “Kamel”, “Ekspert”, “Nasljednik” i “Arsenal”, koje su rezultirale zapljenom veće količine različitih vrsta opojnih droga i hapšenjem i procesuiranjem većeg broja lica.

Iz MUP-a je saopšteno da policijski službenici svakodnevno, u okviru svojih redovnih poslova i zadataka, preduzimaju preventivne i represivne mjere u vidu evidentiranja i sankcionisanja krivičnih djela i prekršaja iz ove oblasti.

Obilježavanje dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge

MUP Srpske i ove godine, u saradnji sa Komisijom za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga u Republici Srpskoj i sa nadležnim ministarstvima i drugim institucijama i tijelima, učestvuje u obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga.

Tim povodom policijski službenici će u centrima gradova dijeliti informativne letake pod sloganom “Pogledaj iza maske” i podsjetiti građane na štetnost opojnih droga po zdravlje pojedinca i bezbjednost zajednice.

Generalna skupština UN 1987. godine proglasila je 26. jun za Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!