Društvo

Za zapošljavanje u ovoj godini 17 miliona KM

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će Vlada, radi povećanja zaposlenosti, sutra usvojiti akcioni plan zapošljavanja za ovu godinu na osnovu kojeg će za te potrebe na raspologanju biti 17 miliona KM.

Višković je rekao novinarima u Banjaluci da je rad prethodne i sadašnje Vlade uticao na činjenicu da Srpska, prema statistikama, trenutno ima najveći broj zaposlenih, ističući da se na tome neće stati.

On je podsjetio da je rastu broja zaposlenih u Srpskoj doprinijelo povećanje neoporezivog dijela plate sa 200 na 500 KM, kao i sve što je Vlada radila s ciljem spašavanja i razvijanja industrije kože i tekstila.

Višković je dodao da je privreda rasterećenija nakon usvajanja izmjena brojnih akata, napomenuvši da je namjera Vlade da privrednike oslobodi plaćanja poreza na sve mašine i opremu, koju uvoze, da bi proširili proizvodnju i otvorili nova radna mjesta.

(SRNA)

Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!