Politika

Darko Trifunović za BN: Amerika je spasila policiju RS (VIDEO)

“Ova zemlja je pravi raj, samo nema ko da nas vodi”, rekao je večeras, između ostalog, stručnjak za bezbjednost Darko Trifunović u emisiji Puls BN TV.

– Sudbina Republike Srpske i Srbije se kroji u Vašingtonu, a ne u Moskvi i Briselu, rekao je Trifunović.

Loading...

On je istakao da političari nepromišljenim izjavama i kvazipatriotskim stavom prema Rusiji, stvaraju sve veći jaz između Srpske i Zapada.

Srbi su pali u nemilost Amerike zbog izdaje Slobodana Miloševića, rekao je Trifunović i istakao da je neopravdano prizivanje Rusije na srpske prostore.

„Odluke o Srpskoj i Srbiji se donose u Vašingtonu. Međutim, to nije ona Ameika Bila Klintona i Medlin Olbrajt, to je Amerika Donalda Trampa. On je obezglavio Stejt department i CIA. On je napravio tektonske poremećaje“, kazao je Trifunović.

Prema njegovim riječima, Amerikanci su imali ključnu ulogu u opstanku Policije Republike Srpske.

„Policiju nije spasio ni Milorad Dodik ni Lukač. Policiju Srpske su spasili američki kongresmeni. Oni su bili glavni. Imali smo razgovore u Vašingtonu. Ubijedili smo Bušovu administraciju da je srpski narod u Srbiji i Republici Srpskoj stub borbe protiv ekstremizma i tako su nas percipirali“, objasnio je Trifunović.

Tvrdnje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da Velika Britanija prisluškuje njaga i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Trifunović uzima s rezervom, a problem će biti, kaže on, ako se to ispostavi kao tačno.

„Zamislite ako se Britanija i njene službe okrenu protiv nas zato što smo mi mali ruski brat i krenu da nas rasturaju. Ko će da nas brani? Naši političari ne razmišljaju o posljedicama kada daju takve izjave.“

S druge strane, tvrdi Trifunović, jasno je da je u Srpskoj narušena bezbjednost.

„Pogledajte samo bezbjednosnu situaciju u Srpskoj gdje se ubijaju djeca, gdje se jedno jasno ubistvo pokušava prikazati na drugi način. Razgovarao sam sa sudskim patologom, gospodinom Šipkom, a uzmite u obzir da je to moja profesija. Ja sam doktor bezbjednosti i zaštite i magistar prava. Na tijelu ima tragova nasilja. Šta je logično bilo u svakoj državi – tužilac kada vidi tragove nasilja on otvara istragu da se utvrdi kako je neko stradao“, rekao je Darko Trifunović u emisiji „Puls“ BN televizije.

“Trenutni kreatori loše bezbjednosne situacije u Srpskoj nastojaće da prodube krizu i iskoriste ljude koji svaki dan protestuju tražeći istinu i pravdu, naglasio je Trifunović.

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!