Banjaluka

Davor Dragičević samo par rečenica (FOTO)

Građani su se pono okupili na centralnog gradskom trgu, u pomen nastradalog Davida Dragičevića. Davor Dragičević se kratko obratio sugrađanima:

Dragi moj Davide, dušo moja!
Dragi naš Davide, dušo naša!

Loading...

Devedeset sedmi dan na Davidovom trgu, gdje tražimo istinu i pravdu, mirno i dostojanstveno.

Saučesništvo u ubistvu je teži zločin od ubistva.
Kazna za ovo djelo je predviđena do 45 godina robije.

– Pozivam sve ljude bez obzira na vjeru i naciju da dođu 7. jula, subota, na današnji dan, s početkom u 19 časova da tražimo konačno istinu i pravdu.
Da tražimo pravdu za našu djecu, za nas. Da krenemo da živimo život dostojan čovjeka.

– Vi do subote govorite ovdje i pjevajte Davidovu pjesmu, i treba da pjevate. Davor Dragičević će do subote reći samo par rečenica. Hvala na podršci i snazi koju meni i mom sinu dajete – kazao je Davor.

Potom je trakom zalijepo usta i podigao pesnice u vis dok se slušala pjesma Klinac iz geta. Isto su učinili i ostali članovi grupe Pravda za Davida i okupljeni građani.

Nakon pjesme, Mila Šarić je pročitala pismo Duška Sarkana koje prenosimo u cijelosti:

– Napokon sam u utorak na Davidovom trgu prvi put. Nemogu opisati kolika mi je bila čast dignuti ruku s vama. Nema tih rječi koje mogu opisati to šta znači stati na iste ploče kojima je David hodao. Ja nisam čovjek od rječi ja sam pion u ovoj priči. Promašio sam taj čas kad se učilo povlačenje. Promašio sam i taj ispit straha. Promašio sam puno toga u životu. Ali nisam promašio ni zakasnio na Davidov trg. Otvoreno pismo je vama gospodo u civilu a pogotovo vama u civilu i patroli na putu nazad. Možda ste mislili da će noć nešto promjeniti. Mislio sam odmoriti do 7.7. ali gospodo krećem sutra ponovo i ovaj put preko Prijedora. Pravda Za Davida

(foto: Zoran Borojević)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!