Banjaluka

Poništen postupak javne nabavke: Nema novih učionica u OŠ “Branko Radičević”

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske poništilo je postupak javne nabavke za dogradnju objekta Osnovne škole “Branko Radičević” na Starčevici.

– Postupak javne nabavke poništava se jer je cijena prihvatljive ponude znatno veća od osiguranih sredstava za nabavku, saopšteno je iz Ministarstva. 

Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture

Vlada RS obezbijedila je 1,2 miliona KM, koliko je predviđeno projektom za obnovu i proširenje objekta ove škole. U saopštenju se navodi da je Komisija za javnu nabavku konstatovala da je pristigla jedna ponuda, a budući da je cijena znatno veća od osiguranih sredstava, Ministarstvu je preporučila da poništi postupak javne nabavke.

Loading...

Iz Ministarstva napominju da na ovu odluku ponuđač ima pravo žalbe u roku od 10 dana od dana njenog prijema, a po okončanju žalbenog postupka biće ponovo pokrenut postupak javne nabavke za dogradnju objekta Osnovne škole “Branko Radičević”.

Zbog hroničnog problema s nedostatkom prostora za odvijanje nastave roditelji učenika ove najbrojnije škole na teritoriji grada još početkom školske 2016/17. godine dobili su obavještenje da će njihova djeca morati nastavu pohađati u tri smjene, zbog čega nastava traje i do 19.30. 

Darija Mićić, direktorica OŠ Branko Radičević

Darija Mićić, direktorica OŠ “Branko Radičević”, kazala je da će nastava zbog novonastalog problema u novoj školskoj godini ponovno morati biti organizovana u tri smjene, kao i da se nada da će ovaj problem uskoro biti riješen.

– Nastava će biti organizovana kao i prethodne godine u tri smjene, a trenutno imamo 1.780 učenika raspoređenih u 69 odjeljenja. U prvi razred ove godine upisano je osam odjeljenja prvačića, tj. njih 220, rekala je Mićićka.

Građevinska dozvola za dogradnju postojećeg objekta izdata je 11. juna i predviđa proširenje objekta škole s osam novih učionica, čime bi se dobilo oko hiljadu kvadrata novog korisnog prostora u školi.

(NN)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!