DruštvoHronika

Nastavak suđenja za milionsku pljačku u Banjaluci: Jedan od razbojnika bankarki rekao VOLIM TE

Sedmorica optuženih u predmetu „Trezor“ za pljačku više od dva miliona maraka na području Banjaluke, svoju nevinost dokazivaće saslušanjem ukupno 15 svjedoka.

Rekli su ovo juče advokati optuženih u Okružnom sudu u Banjaluci, a svi su zatražili da se ponovo sasluša glavni svjedok tužilaštva Milan Reljić, na osnovu čijeg svjedočenja je i podignuta optužnica.

Loading...

U ovom predmetu sudi se Siniši Straživuku, Jovici Karać, Milošu Mrđanu, Tomislavu Kneževiću, Đorđu Ćulumu, Aljoši Galiću i Željki Pavloviću.

Prije nego što su advokati optuženih najavili svoju odbranu, saslušana je i  svjedok Tanja Lugonja koja je 2009. godine radila u „Rajfajzen“ banci koja je tada opljačkana, a to se na teret stavlja optuženim.

Ona je ispričala da je tog dana radila i da je primijetila automobil kako se naglo zaustavlja ispred poslovnice i kako tri osobe sa fantomkama na glavi ulaze u banku.

Odmah su rekli da je pljačka i da svi legnemo, a jedan od njih je prišao radniku obezbjeđenja. Jedan od razbojnika tada je preskočio šalter izvadio novac iz dve kase. Nisam ih vidjela dobro, jer sam u to vrijeme bila trudna pa sam legla i okrenula se prema zidu, kako bi zaštitila dijete – rekla je Lugonja.

Prema njenim riječima razbojnici su pokupili oko 30.000 maraka, ali je pojasnila da je mnogo veća cifra bila u trezoru, ali da razbonici nisu dirali taj novac. Lugonja je rekla i da je jedan od razbojnika prilikom izlaska njenoj koleginici rekao „Lutko, volim te“.

Svi razbojnici su imali fantomke i tamnu odjeću na sebi, a vozač automobila sa kojim su došli nije izlazio – pojasnila je Lugonja.

I pored protivljenja advokata, juče je pročitan i iskaz svjedoka Mihajla Đukića koji je prošle godine dao inspektorima MUP RS. Njegov iskaz je pročitan, jer se nije odazivao na suđenje.

On je policiji ranije izjavio da je poznavao sve optužene i pojedinačno opisao kako je kojeg od njih upoznao. U najboljim odnosima je bio sa Ćulumom, za kojeg je rekao da je imao puno povjerenje u njega. Rekao je i da je preko Ćuluma upoznao Kneževića i Pavlovića, a da je Straživuk često dolazio u kafić „Ex“ koji je on godinama držao.

Tužilaštvo je više puta najavljivalo svjedočenje Oksane Reljić, supruge od Milana, ali do sada je nisu mogli pronaći.

Optuženi Mrđan je rekao da je Oksana u Banjaluci i da hoda oko njegove kuće i uznemirava ga. Na to je republički tužilac Živana Bajić rekla da će proveriti i pokušati obezbjediti njeno svjedočenje na sljedećem ročištu. G.

Optužnica

Prema optužnici Republičkog tužilaštva uhapšeni u „Trezoru“ se sumnjiče da su počinili brojna teška razbojništva u periodu od 2008. do 2011. godine na području Banjaluke, Prijedora i Kneževa. U ovim razbojništvima odnijeli su više od dva miliona maraka, a najveći plijen su imali prilikom pljačke Komercijalne banke u centru Banjaluke, kada su odnijeli više od milion maraka.

 

(srpskainfo/Foto: Dejan Božić)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!