Politika

U Štutgartu obilježen Dan Republike

Predstavništvo Republike Srpske u Njemačkoj obilježilo je večeras u Štutgartu 9. januar – Dan Republike Srpske.

Proslavi su prisustvovali ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević, te brojni gosti iz Srpske koji žive i radu u Štutgartu i okolnim mjestima.

Loading...

Klokić je ukazao na značaj da i u Njemačkoj obilježavaju Dan Republike koji je najznačajniji datum za Srpsku, javila je Alternativna televizija.

“Bitno je istaći da je narod, koji ovdje živi, dao svoj doprinos očuvanju Srpske izlaskom na referendum 2016. godine kojim su dali veliku podršku da se Dan Republike i dalje slavi”, rekao je Klokić, koji će tokom boravka u NJemačkoj imati brojne sastanke sa privrednicima sa kojima će razgovarati o razvoju privrede u Srpskoj.

Rajčević je rekao da je ovo dobar povod da se svi zajedno okupe na obilježavanju Dana Republike, te da mu predstavlja zadovoljstvo da vidi ljude “da im srce kuca za Republiku Srpsku i da su im misli sa Republikom Srpskom”.

Šef Predstavništva Mićo Ćetković rekao je da 27 put obiljažavaju Dan Republike u Štutgartu, te da za ljude koji tamo žive Srpska znači “sve”.

Vjerski obred obavio je NJegovo preosveštenstvo episkop frankfurtski i sve Njemačke Grigorije.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!