Nauka i tehnologija

YouTube ima novo oružje protiv piraterije!

YouTube je najavio novu alatku za stvaraoce sadržaja, Copyright Match Tool.

Ovu opciju će već sledeće nedelje dobiti svi korisnici čiji kanali imaju više od 100.000 pretplatnika, a YouTube će nakon toga postepeno uvoditi Copyright Match Tool tokom narednih nekoliko meseci.

Loading...

Svaki put kada postavite video, ova alatka će ga skenirati a zatim kasnije proveravati da li su se pojavile kopije, ili “sumnjivo” slični video zapisi. 

Ukoliko takav klip postoji, autori sadržaja dobiće izbor od nekoliko opacija. Moći će da zatraže da YouTube ukloni spornu kopiju, da kontaktiraju osobu koja ju je postavila ili da jednostavno ne preduzmu nikakav korak.

“The Verge” prenosi da ovo nije kompletno rešenje, jer će kontrolisati samo potpune kopije vaših videa, a ne “seckane” klipove, odnosno isečke. Takođe, da biste ostvarili pravo da uz pomoć ove alatke kontrolišete tuđ sadržaj, vi morate biti vlasnik kanala na kojem je prvo postavljen video.

U prevodu, ako ste autorski sadržaj najpre stavili na neki drugi servis, kao što je Vimeo ili Facebook, a neko drugi vaš klip postavio na YouTube pre nego što ste vi stigli, nećete moći da uradite ništa.

(mondo)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!