Društvo

Logoraši poručili Vukotiću: Ne istupajte u javnosti u naše ime!

Potpredsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Boro Medić i predsjednik Izvršnog odbora Saveza logoraša Republike Srpske Vukan Kovač uputili su danas predsjedniku udruženja Veterani otvoreno pismo u kome traže da ubuduće kada istupa u javnosti u ime Spone ne spominjete Savez logoraša Republike Srpske.

Otvoreno pismo prenosimo u cjelini:

– Gospodine Vukotiću molimo Vas da ubuduće kada istupate u javnosti u ime Spone ne spominjete Savez logoraša Republike Srpske.

Naime, radi se o tome da organi Saveza logoraša nisu donijeli nikakvu odluku o priključenju Sponi koju Vi vodite. Možda je to uradio sam gospodin Branislav Dukić što je njegov lični stav i to je u redu ali ne može biti stav svih logoraša Republike Srpske jer se o tome nisu izjasnili.

Radi istine i da se zna Savez logoraša je bio osnivač prve i prave Spone koja je nastala u važnom istorijskom trenutku pokušaja ukidanja policije Republike Srpske i Spona je bila važan odgovor na te i takve pokušaje.

Tu Sponu osnovali su: Boračka organizacija Republike Srske, Savez logoraša Republike Srpske i porodice poginulih i nestalih Republike Srpske.

Današnja Spona koju Vi vodite je nažalost umjesto ujedinitelja Srba postala faktor podjele Srba jer ste se svrstali na jednu stranu. Najgora stvar koja se srpskom narodu može desiti je svrstavanje na jednu stranu jer ona automatski proizvodi osudu druge strane.

Mi logoraši koji volimo Republiku Srpsku za koju smo robijali, a većina nas je bila u ratu i borci smo prve i druge kategorije, imali smo iskrenu simatiju za Vaše aktivnosti iz parka i sve smo ih podržavali posebno da ćete postrojiti sve bivše borce i da ćete razdvojiti borce i dezertere.

Nažalost Vašim prelaskom iz parka u kabinet zaboravili ste šta ste obećavali, ali niste jedini, i nažalost to nam je srpski usud da sve zaboravimo i da se prodamo za jednu fotelju ili funkciju.

Posebno nam je žao što ste stali na pogrešnu stranu u vezi sa slučajem „David Dragičević i Davor Dragičević“. Davor Dragičević je najveći srpski heroj novog doba jer je kroz traženje istine o stradanju svoga sina otkrio sve devijacije ovog društva i otvorio oči ovom narodu.

Da bi se Davor Dragičević „uklonio sa trga“ što traži Vaša, a ne naša Spona, postoji jednostavno rješenje, a to je da treba reći Davoru ko mu je ubio sina i on će sam otići.

To što neće ili ne žele da mu kažu je težak problem ovog društva i borba za tu istinu je borba za ozdravljenje cijelog društva.

Na kraju očekujemo da nas logoraše nećete pomiljati u svojim sljedećim istupima, a ukoliko krenete da se borite za istinske vrijednosti koje se obećali u parku mi ćemo vam se svesrdno priključiti, – kaže se u otvorenom pismu potpredsjednika i predsjednika Izvršnoh odbora Saveza ligiraša Republike Srpske Bora Medića i Vukana Kovača.

(BN)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!