Društvo

Počeli radovi: Novo ruho za 19 škola

U okviru velikog projekta obnove škola na području Banje Luke, otvoreno je više gradilišta na školskim objektima kako bi đaci od jeseni imali bolje uslove za rad.

Kako je planirano, tokom ljeta bi ukupno 19 osnovnih i srednjih škola trebali obaviti obaviti određene radove, s ciljem poboljšanja uslova nastavnog procesa.

Loading...

Jedan od najznačajanijih projekata je obnova Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” u Boriku. Kroz projekat energetske efikasnosti, u obnovu ove škole biće uloženo oko milion KM, a novac su obezbjedili UNDP i Vlada RS.

Takođe, na jesen bi znatno toplije učionioce trebale biti i u Elektrotehničkoj školi, pošto je u toku zamjena vanjske stolarije. Istovremeno, živo je i na gradilištu u Česmi, gdje se, uz pomoć novca iz fondova UNDP-a, područna škola proširuje za još jednu učionicu.

Osim samog proširenja, djeca u Česmi bi na jesen trebala imati neuporedivo bolje uslove, pošto je Grad obezbjedio i novac za uvođenje centralnog grijanja. Radovi na grijanju će početi odmah po proširenju škole.

I učenici Osnovne škole “Dositej Obradović” u Obilićevu novu školsku godinu započeće u mnogo boljim uslovima, jer su učionice “utopljene” putem projekta energetske efikasnosti UNDP-a, dok je Vlada RS finansirala nabavku novih peći za kotlovnicu. Parlalelno s tim, uskoro slijedi i sanacija školskih toaleta, za šta je u gradskom budžetu obezbjeđeno 30.000 KM.

U isto vrijeme, znatno bolji uslovi na jesen će dočekati i đake Osnovne škola „Jovan Cvijić“. U obnovu ove škole, kroz projekat energetske efikasnosti, uloženo je 200.000 KM.

Grad je, između ostalog, odobrio i novčana sredstava za rekonstrukciju krova u školama: „Ivan Goran Kovačić“ (40.000 KM), „Jovan Dučić“ (34.504 KM), „Miroslav Antić“ (30.000 KM) i „Milutin Bojić“ u Mišinom Hanu (19.046 KM); zatim za sanaciju mokrih čvorova škole „Branko Ćopić“ (17.000 KM); zamjenu dijela stolarije u OŠ „Đura Jakšić“ (25.814 KM); sanaciju dimnjaka u OŠ „Petar Kočić“ (4.000 KM), te za obnovu fasade u područnoj školi u Aginom selu (18.122 KM).

Podsjetimo, Grad je rebalansom ovogodišnjeg budžeta izdvojio dodatna sredstva za sanaciju osam osnovnih škola. Pored toga, dodatno je obezbjeđen i novac za sanaciju krova Tehničke škole i zamjenu stolarije na Elektrotehničkoj školi.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!