Hronika

Još jedna sumnjiva smrt mladića: Porodica smatra da je Muhamed Vehabović ubijen

Smrt 28-godišnjeg Muhameda Vehabovića iz Brijesnice Velike kod Gračanice, koji je preminuo u subotu u jutarnjim satima, i dalje se istražuje.

Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona potvrdio je da je preliminarni rezultat obdukcije pokazao da je Vehabovićeva smrt nastupila usljed zadobijene povrede glave.

Loading...

˝Saslušavaju se svjedoci i vrše se istražne radnje. Tužilac čeka izvještaj policije iz Gračanice, a također se utvrđuje i mehanizam nastanka povrede˝, izjavio je Arnautović.

Porodica Vehabović sumnja da je Muhamed, kojem je dženaza klanjana u nedjelju, ubijen.

Mirnes Vehabović, Muhamedov brat ispričao je šta je čuo da se desilo u petak 13. jula. ˝Radim u inostranstvu i nisam bio prisutan kada se sve to dešavalo, tako da ne znam detalje i poznato mi je ono što su mi roditelji kazali. Naime, brat je bio u kafiću u Brijesnici, a kući su ga donijeli poznanici.

U kafiću je valjda izbila tuča, ali ti momci koji su brata donijeli kući, roditeljima su rekli da je malo više popio i ostavili su ga. Ne znajući da je pretučen, roditelji su ga pokušali otrijezniti, iako kažu da ih nije ni prepoznavao. Također, roditelji nisu osjetili miris alkohola i pomagali su mu da dođe k sebi, umili su ga i ostavili da se smiri˝, navodi Mirnes.

U subotu oko šest sati Muhamed je bio mrtav, a izbezumljeni roditelji pozvali su njegovog amidžu, koji je nazvao Hitnu pomoć i dežurni ljekar iz Doboj Istoka je konstatirao smrt. ˝Rekao je da se tijelo treba prevući u gasulhanu i da se obavi ukop, ali amidža je bio priseban i rekao je da porodica želi da se obdukcijom utvrdi kako je Muhamed umro, jer je bio mlad i jak momak i alkohol mu ne bi mogao naškoditi u tolikoj mjeri da umre.

Međutim, i policajci i ljekar su govorili da je to skupo, da obdukcija previše košta i odgovarali su ga od toga. On je insistirao i rekao je da nije važno koliko obdukcija košta, jer želi da zna zbog čega mu je umro bratić. Urađena je obdukcija i potvrdilo se da je brat umro usljed loma lobanje i nagnječenja mozga˝, ističe Mirnes.

On također navodi da iz policije porodici ništa ne govore u vezi sa aktivnostima koje poduzimaju.

˝Zakon će reći svoje. Komšije svašta nagađaju, ali mi ne možemo upirati prstom u nekog i reći ´Ti si taj´.

Mene u svemu tome zanimaju odgovori na brojna pitanja: zašto vlasnik kafića nije reagovao, zašto su poznanici koji su ga donijeli kući rekli da je pio, a ne da je udaren u glavu, zašto odmah nije odvezen u Hitnu, zatim čime, kako i zašto mu je nanesena povreda.

Želim vjerovati da će naša policija i Tužilaštvo otkloniti sve sumnje u vezi sa smrću mog brata i da će krivac ili krivci odgovarati jer moj brat nije bio pas koji je pregažen na putu, a zatim ga je neko ukopao˝, zaključuje Mirnes.

(tuzlanski.ba)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!