Društvo

Dodik: Nisam prepreka NATO-u, nego prezentujem stav svog naroda

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da on nije prepreka NATO-u, nego da samo reprezentuje stav i volju svog, srpskog naroda, koji je Alijansa bombardovala osiromašenim uranijumom.

“U posljednje vrijeme čak objašnjavaju kako osiromašeni uranijum nije opasan po zdravlje, a ovdje je od najtežih bolesti umrlo na hiljade ljudi. Moraju da znaju da Srbi u Republici Srpskoj i Srbiji žive u uvjerenju da je to bombardovanje bila odmazda prema Srbima”, rekao je Dodik.

Loading...

Napominjući da Republika Srpska prati Srbiju, Dodik je poručio da u Srpskoj nema ruskog uticaja, kako tvrde na Zapadu, ali da zato “ima uticaja Engleza koji su za smanjenje navodnog ruskog uticaja nekim medijima i nevladinim organizacijama dali ogromna sredstva”.

Dodik je istakao da su 40 engleskih obavještajaca, koji su došli u BiH, visoko specijalizovani pripadnici britanskih vojnih službi, koji su došli da destabilizuju situaciju preko medija, društvenih mreža i na druge načine.

“Svi su stacionirani u njihovim centrima u Srpskoj. Nevješta odbrana /člana Predsjedništva BiH Mladena/ Ivanića govori da je on upoznat s tim. On ne brani suverenitet Srpske, nego Britance, koji ovdje dolaze da kontrolišu predstojeće izbore”, rekao je Dodik za beogradski “Alo”.

On je dodao da je “ova haranga” usmjerena protiv Republike Srpske i njega, da mu je jasno da on nekima ne odgovara, ali da je ponosan da odgovara svome srpskom narodu.

“Ostaću na vlasti onoliko koliko to moj narod traži, a ovdje se računa na prekrajanje izbornog rezultata sa podrškom stranaca. Mi, Srbi, moramo da kažemo Britancima da nam se skinu već jednom sa glave”, rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske ukazao je da Englezi nikada nisu imali pošten odnos prema srpskim nacionalnim interesima, te da je “svaki pritisak na Srpsku pritisak na Srbiju i obratno”.

“Kako taj Zapad i Engleska mogu da stoje iza priče o Kosovu, a da Republika Srpska nema isto to pravo?”, upitao je Dodik.

Što se tiče pritiska Amerikanaca, Dodik ističe da se to i dalje odnosi na staru američku administraciju, a da u administraciju predsjednika Donalda Trampa ima povjerenja.

“On je na prvo mjesto stavio SAD, što nama daje za pravo da mi stavimo Republiku Srpsku”, kaže Dodik.

On ističe da je u Republici Srpskoj stabilna političko-bezbjednosna situacija.

“Savez za promjene pokušao je da satanizuje Republiku Srpsku pričama o paravojnim formacijama kojih nikad nije ni bilo, navodnom nezakonitom naoružavanju i nekim skrivenim namjerama. O tome se više ne govori, kao ni o mnogim drugim lažima, koje su pale u vodu”, rekao je Dodik.

On ističe da se sada to pokušava “preko okupljanja građana koja se, nažalost, povezuju sa stradanjem jednog mladića, o čemu Tužilaštvo Srpske sprovodi istragu”.

“Očigledno je da se to politizuje. Policija obavlja svoj posao. Situacija je stabilna i pored velikog priliva migranata i povratnika sa sirijskog ratišta, koji su stalno pod kontrolom. Migranti se ne mogu stacionirati, nego samo mogu proći preko teritorije Republike Srpske”, kaže Dodik.

Kako navodi predsjednik Srpske nema dilemu da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pravi čovjek na pravom mjestu, kao i da je istakao da će sa Vučićem ponovo razgovarati o deklaraciji o zaštiti Srba.

Dodik je zaključio da saradnja Srbije i Republike Srpske nikada nije bila bolja.

(alo)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!