Društvo

Lukač: Nastavljen trend dobrih rezultata MUP-a Srpske

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, prezentovao je rezultate rada ove institucije, koje je ocijenio kao zadovoljavajuće.
Lukač je istakao da je nastavljen trend dobrih rezultata MUP-a Republike Srpske.

“Možemo zaključiti da je prošla godina bila najbolja godina. Trend dobrih rezultata je nastavljen. Rezultati su na zavidnom nivou”, rekao je Lukač i osvrnuo se na tvrdnje opozicionih političkih stranaka da je narušena bezbjednosna situacija u Srpskoj.

Loading...

Lukač je istakao da iz opozicije dolaze priče koje su neutemeljene.

“Bilo je pojedinačnih slučajeva i uvijek ih je bilo. Niti jedno krivično djelo neće biti zaboravljeno i prepušteno samo sebi”, kazao je ministar unutrašnjih poslova.

Smatra da je reorganizacija uprava u MUP-u Srpske doprinijela većoj efikasnosti u radu.

Priliv velikog broja migranata i izbjeglica je ocijenio kao značajan bezbjednosni problem.

“Јedan od najvećih problema je migrantska kriza jer to možemo nazvati krizom. Enormno je povećan priliv migranata – najviše u Podrinju gdje dolaze iz pravca Srbije. Angažovali smo dodatan broj ljudi, skoro 80, koji kontrolišu granicu”, kazao je Lukač.

Mišljenja je da je postoji prilična neorganizovanost na nivou BiH kada je u pitanju ovaj problem.

Istakao je da je policija u Srpskoj privela 1.500 migranata i izbjeglica.

“Moram da ponovim, u Srpskoj jednostavno nema kapaciteta za organizovanje kampova i zadržavanje migranata i izbjeglica”, podvukao je Lukač.

Zbog povećanog broja fiktivnih adresa u svrhu mogućnosti ostvarivanja izbornog prava, Lukač je rekao kako će policijski službenici provjeravati prijavljene adrese stanovanja.

 

(rtrs)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!