Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Besplatno testiranje na hepatitis B i C

Medicinsko osoblje Klinike za infektivne bolesti u Banjaluci organizovaće u petak, 27. jula, besplatno, dobrovoljno i anonimno testiranje na hepatitis B i C.

Zainteresovani građani testiranje mogu obaviti u prizemlju Klinike za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/, u ambulanti broj 47, u periodu od 7.00 do 19.00 časova, saopšteno je iz UKC-a.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv virusnih hepatitisa, Klinika za infektivne bolesti svake godine organizuje besplatno, anonimno i dobrovoljno testiranje sa brzim testovima na viruse hepatitisa B i C.

U saopštenju se dodaje da, prema procjenama, 325 miliona ljudi širom svijeta živi s virusnim hepatitisom B i C, a da više od 290 miliona nema saznanja o svojoj bolesti.

“Organizovanjem akcija besplatnog testiranja podiže se svijest o ovim hroničnim bolestima jetre, i medicinske i opšte populacije, kao i značaj same prevencije”, ističu u UKC-u.

Iz UKC-a podsjećaju da u Klinici za infektivne bolesti od 1. juna 2007. godine radi Savjetovalište za hepatitise B i C i HIV infekciju u kojem se provodi dobrovoljno, anonimno i besplatno testiranje na ove viruse.

“Osim testiranja, tu je i savjetovanje prije i poslije testiranja, te psihosocijalna podrška osobama koje žive sa hroničnim hepatitisom B i/ili C, HIV/AIDS-om, kao i osobama iz njihovog okruženja“, navedeno je u saopštenju.

Izvor
SRNA
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button