Politika

Dodik-Ferguson: Srpska stabilna i usmjerena na očuvanje mira. Lukač i Ferguson o zajedničkim projektima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je danas u Banjaluci, u oproštajnu posjetu, ambasadora Velike Britanije Edvarda Fergusona.

Dodik je istakao da je Republika Srpska stabilna, da poštuje dejtonski uređenu BiH u kojoj će se jasno poštovati i njena autonomija, te da je usmjerena na očuvanje mira i stabilnost.

Predsjednik Srpske je naglasio da je Republika Srpska privržena putu ka Evropskoj uniji, ističući značaj uspostavljanja mehanizma koordinacije koji može da očuva konsenzus unutar BiH.

Dodik i Ferguson saglasili su se da je potrebno raditi na unapređenju međusobnih odnosa i prevazilaženju eventualnih nesporazuma češćim dijalogom.

Ferguson je naglasio da je Velika Britanija predana uspjehu Republike Srpske.

Predsjednik Srpske je zahvalio Fergusonu za projekte Velike Britanije koji su sprovedeni u Republici Srpskoj, poželivši mu sreću i uspjeh u daljem angažmanu, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Velike Britanije u BiH Edvarda Fergusona, sa kojim je razgovarao o aktuelnim i budućim projektima koje Ministarstvo unutrašnjih poslova realizuje u saradnji sa britanskom Ambasadom.

Iz MUP-a je saopšteno da je bilo riječi o projektima koji se odnose na investicije u informacione tehnologije i jačanje kapaciteta MUP-a u oblasti kriminalističko-obavještajnog rada, kao i kontinuiranoj saradnji na unapređenju rada policije u borbi protiv terorizma i sajber kriminaliteta.

Sagovornici su izrazili nadu da će MUP Srpske i britanska Ambasada i u budućnosti uspješno sarađivati.

Izvor
RTRS/SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!