Kultura

Odabrano 10 finalista Mostarske gitarijade – najviše bendova iz Banja Luke

Od hard rocka i punka, preko alternativnih i progresivnih izraza, do rap-core stila, od veterana po godinama staža do nekih novih klinaca na sceni – glavne su odlike finalista ovogodišnje 4. Gitarijade ”Na putu za jug” u Mostaru.

Selektivni žiri odabrao je deset finalista koji će se takmičiti u dvije finalne večeri, prema rasporedu koji je predstavio organizator jedine specijalizirane ‘samo BH’ gitarijade

Loading...

9.8. MC Pavarotti od 20 sati

  • Cornix (trash metal) – Banja Luka
  • K.O.B. (alter hard rock) – Kostajnica
  • Infuzija (hard rock) – Bratunac
  • G.R.I.M.M. (punk rock) – Bijeljina
  • Mustang (rock) – Mostar

10.8. MC Pavarotti od 20 sati

  • MultiCultus (rock/progressive/blues) – Banja Luka
  • Tibor & Baš Čelik (rock and roll)– Banja Luka
  • Subversion (heavy noise punk) – Banja Luka
  • Urban Instinkt (rap core) – Tuzla
  • 7.nebo (rock) – Trebinje

Neki od ovih sastava poznati su uglavnom u svom lokalnom okruženju, a nekolicina već imaju festivalske nastupe ili svirke po cijeloj BiH, pa su publici poznatiji, poput grupa K.O.B, Mustang, Urban Instinkt ili Tibor & Baš Čelik. Potonji bend predvodi pjevač i gitarista Tibor Tišma, kao novi projekat izvan matičnog benda Alexandria, inovativnog banjalučkog rock sastava koji iza sebe ima nekoliko albuma.

Ovakav odabir finalista 4. Gitarijade ”Na putu za jug” za mostarsku publiku će sigurno biti vrlo zanimljiv, a za žiri koji će ih ocjenjivati itekako ozbiljno iskušenje.

Inače, prvoplasirana grupa će biti nagrađena trodnevnim snimanjem u studiju ”A” MC Pavarotti, najbolji gitarista dobit će gitaru QRICH (ručni rad), a predviđene su i nagrade za najboljeg basistu, bubnjara i pjevača.

Gitarijada će završiti revijalnim programom, u subotu 11. 8., koncertima koje će izvesti tri također raznolika i atraktivna benda – splitski swing-ska-punk veseljaci Justin’s JohnsonCrossroad Blues Band iz Makedonije i bh. adut Emir & Frozen Camels.

Izvor
glas.ba
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!