Društvo

Švraka: Još jedna krađa preko Fonda zdravstvenog osiguranja?!

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske je 10.07. donio Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku Integrisanog Informacionog Sistem (IZIS) u zdravstvu, kojom se Ugovor u vrijednosti od 22.980.810 KM dodjeljuje grupi ponuđača „MMSCODE“ d.o.o. Banja Luka, „LANACO“ d.o.o. Banja Luka i „ERICSSON Nikola Tesla“ d.d. Zagreb.

O nabavci ovog sistema niko prije ove Odluke nije bio obavješten, a stručna javnost je jednoglasna da se radi o prenapuhanim ciframa za nešto što je već u određenoj mjeri u upotrebi u zdravstvu Republike Srpske

Poslanik u NSRS i predsjednik Savjeta za zdravstvo Partije demokratskog progresa Milan Švraka je izjavio da je ovaj slučaj samo jedan u moru primjera kako se zdravstvo Republike Srpske koristi kao izvor „lakih“ para za određene osobe i firme bliske vlasti.

Loading...

„22 miliona za sistem koji već u nekoj mjeri funkcioniše kod nas je nečuveno! To se graniči sa krađom!“ izjavio je Švraka i dodao:

„Zdravstveni sistem u Republici Srpskoj već ima temeljne komponente informatizacije zdravstva, kao što su vođenje elektronske knjižice i izdavanja elektronskog recepta. Za to je izdvojeno preko 6 miliona KM, i sad nam poturaju ispod stola nešto što košta 22 miliona?“

On tvrdi da su zemlje u okruženju, prije svih Srbija, ovakve sisteme plaćale ispod 5 miliona KM, i da su naši stručnjaci mogli samo prepisati sistem koji postoji tamo.

„Kad to pogledamo, niko ne treba biti posebno inteligentan da shvati da se ovdje radi o klasičnom namještenom tenderu sa ciljem da se iz zdravstva „izvuku“ milioni, koji će poslije završiti ko zna gdje“ zaključio je Švraka.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!