Magazin

Kolege u šoku zbog smrti Šabana Šaulića

Vijest o tragičnoj smrt Šabana Šaulića potresla je cijelu Srbiju, pa i njegove brojne kolege sa muzičke scene. “Zanijemeli smo”, “Nemojte da se šalite, ljudi”, “Juče sam se izljubio s njim”. . . To su samo neke od reakcija Šabanovih kolega nakon što su saznali gorku istinu o njegovoj smrti.

“Ne znam šta da kažem, u šoku sam, pretužna sam. Cela porodica i ja smo zanemeli, ovo je tragična vest. Saučešće porodici Šaulić. Pevač kao što je Šaban treba da počiva u “Aleji velikana” – rekla je Svetlana Ceca Ražnatović, koja je veoma potresena zbog smrti kolege.

Mira Škorić je bukvalno zakukala:

“Jao majko mila! O, Bože! Šta je ovo? Šta se to desilo? Izvini, ne mogu da pričam. Šokirana sam”, rekla je pjevačica.

Dragan Kojić Keba je samo kratko izustio:

“Juče sam se izljubio s njim”, rekao je Keba, zaplakao i spustio slušalicu.

“Šta da kažem? Prva komšinica je uletela kod nas i rekla nam, a onda sam se čula sa Vladom Perovićem i potvrdio mi je. Ne mogu da verujem, mozak mi je proključao. Ode naše božanstvo, ode naše estradno carstvo. Sada je sve završeno! Neka mu je laka crna zemlja. Mučenik je toliko radio, tolike kilometre prešao, spavao je s mikrofonom. Niko ga nije mrzeo, niko nema za njega i njegovu porodicu da kaže jednu ružnu reč. Svi smo počinjali s njim, za sve nas je bio Bog, rekla je Nada Topčagić.

“Ode moja lutka. Ne mogu da dođem sebi. Popila sam lekove, ne pomažu”, rekla je Zlata Petrović.

“Hasan me zvao i rekao: “Otišao moj brat, ode naša zenica oka”. Noćas nisam mogla da spavam, imala sam neki predosjećaj, koji me nikada nije izdao. Jutros sam ispratila sina Jovana na Zlatibor i rekla mu: “Polako da vozis”, a to nikad ne govorim. Joj, kako ćemo sad bez Šabana, bez našeg brata?”, kaže Petrovićeva.

“Ja ga nisam poznavao, volio sam ga, svi me zovu jer znaju koliko smo bili povezani i kroz pjesme i kroz mnogo toga. Niko ga ne može zamijeniti”, kazao nam je Šerif Konjević kroz suze.

Marija Šerifović koja je naglasila da ne postoji adekvatna riječ da opiše stanje njene duše.

“Negdje oko 5:30 sam se slučajno probudila i pogledala u telefon… Ne postoji adekvatna riječ da opiše stanje moje duše dok čita da te više nema. Od kada znam za sebe znam i za tebe. Dok sam kao dijete sjedila u uglu restorana moje kuće u Kragujevcu i slušala te i učila… Pa do današnjeg dana kada sam odrasla osoba koju si nazivao svojom najboljom mlađom kolegicom. Znaš, ja skoro nikada nemam tremu… Ali trema i odgovornost koju sam imala one večeri kada si me nazvao da ti budem gost na koncertu u Sava Centru – e to je trema, to je poštovanje i za mene veliki znak da je ono što radim ispravno i dobro. Nije trebalo ovako da se završi. Uporno govorim da je važno ostaviti trag… A ti si ostavio neizbrisiv u našim srcima! Sada štap u ruke, na čamac i na tvoj Dunav u miru! Šabane, neka ti je vječna slava i hvala”, napisala je Marija Šerifović u emotivnoj objavi.

Oglasila se porodica: Utihnuo je najljepši glas

Šaban Šaulić sa suprugom Gordanom
Šaban Šaulić sa suprugom Gordanom

Porodica Šabana Šaulića oglasila se nakon stravične nesreće zajedničkim saopštenjem.

– S velikim bolom i neizmjernom tugom obavještavamo vas da je danas prestalo da kuca veliko srce i da je utihnuo najljepši glas regiona, kada nas je napustio suprug, otac, deda, kum i prijatelj Šaban Šaulić. Ljubav kojom je nesebično darivao sve oko sebe utkao je i u svoje pjesme i naša želja je da tako ostane i upamćen, kao veliki umjetnik, neponovljivi pjevač, ali prije svega divan čovjek!

Porodica Šaulić zahvaljuje svima na izrazima saučešća i molimo javnost da i u ovim teškim trenucima dostojanstveno sačuvamo uspomenu na Šabana – piše u saopštenju porodice.

Izvor
Agencije
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!