Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Predsjednik Srpske poručio: Nećemo dozvoliti da od Banjaluke prave “grad slučaj”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da jedini način da opozicija nešto uradi na predstojećim izborima u BiH jeste da dovedu u pitanje same izbore, želeći da naprave od Banjaluke "grad slučaj".

“Nije to vjerovatno ideja ovih iz opozicije jer oni nemaju toliko pameti, ali neki iz BiH i regiona žele da naprave od Banjaluke ‘grad slučaj’ kojim bi trebalo da se bavi cijela međunarodna zajednica. Јa im samo poručujem da se to neće desiti”, istakao je Dodik.

On je rekao da u tome postoji jasna koordinacija sa okupljanjem koje se vrši u Banjaluci sa namjerom da se dovedu u pitanje sami izbori.

“Nisam ja jedini koji je čuo da se tamo govori da neće biti izbora. Kada kažu neće biti izbora, onda se postavlja pitanje kako to misle da neće. Mi imamo veoma pouzdane informacije o planu koji pripremaju neki iz opozicije, prije svih, njihovi prvaci poput /Branislava/ Borenovića. Svima je jasno da postoji njihova jasna koordinacija sa okupljanjem koje se vrši u Banjaluci a sa namjerom da se dovedu u pitanje sami izbori”, izjavio je Dodik novinarima u Bijeljini.

Predsjednik Republike rekao je juče da je spreman dramatičan plan opozicije u Srpskoj za 6. oktobar, dan pred opšte izbore u BiH, kako bi bili poništeni izbori u Banjaluci.

Dodik je rekao da u Banjaluku dolazi 50 kamiona izbornog materijala za banjalučku regiju i da je plan da oni budu oteti.

“Oni imaju namjeru da otmu te kamione, dovoljno je da jedan zauzmu. Ako to ne uspiju, onda će 6. oktobra, dan pred izbore, izaći na miting da nešto govore politički, a onda će stranci u Sarajevu reći da je to narušavanje izborne tišine, poništavaju se izbori u Banjaluci i samo se Banjaluka pravi slučajem”, istakao je Dodik za RTRS.

Centralna izborna komisija BiH zakazala je opšte izbore u BiH za 7. oktobar.

Narod ne prašta izdajničku politiku Srba u zajedničkim institucijama

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da ova stranka, prema svim istraživanjima javnog mnjenja, ubjedljivo vodi u odnosu na ostale političke partije u Republici Srpskoj i naglasio da se to potvrđuje i na terenu, gdje je koncentracija naroda oko same ideje Republike Srpske i njene zastave vidljiva i ogromna.

>> SRNA objavila istraživanje: SNSD-u 40,2, SDS-u 20,3 odsto povjerenja anketiranih, ubjedljivo vodstvo Dodika i Cvijanovićke

– I ranija istraživanja, kao i ovo najnovije potvrđuje da SNSD ima ubjedljivo povjerenje građana. Neko tim istraživanjima vjeruje, neko ne, ali mi nemamo razloga da ne vjerujemo, jer obilazeći cijelu Republiku Srpsku jasno je da građani ovoj drugoj strani ne praštaju izdaju koju čine time što favorizuju institucije BiH, a zanemaruju Srpsku – istakao je Dodik.

On je naveo samo primjer migrantske krize koju su, kako je rekao, institucije BiH potpuno zanemarile, a to je nešto što nije u interesu Srpske.

– Imajući u vidu izdajničku politiku Srba koji se nalaze u zajedničkim institucijama, mi smo naučili da izgradimo mehanizam odbrane naših institucija i naše snage tako da vjerujem da narod to prepoznaje i vidi i da ćemo imati jednu veliku podršku kako to pokazuje i ovo najnovije istraživanje – naglasio je Dodik, koji je na predstojećim izborima u BiH kandidat vladajuće koalicije za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Izvor
SRNA
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button