Politika

SNSD je uvijek prvenstveno rukovođen idejom zaštite Republike Srpske

Savez nezavisnih socijaldemokrata je uvijek bio prvenstveno rukovođen idejom zaštite Republike Srpske i nikada neće dozvoliti da se i pedalj naše teritorije izdvoji, oduzme, ili uknjiži na bilo koga osim na Republiku Srpsku.

Upravo zato smo mi, za razliku od Saveza za promjene u kojem nisu smjeli uvrijediti svoje zaštitnike i nalogodavce iz Sarajeva i dijela međunarodne zajednice, u Narodnoj skupštini Republike Srpske glasali za Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske, kako ne bismo dozvolili da se vojna imovina na teritoriji Srpske uknjiži na BiH, koja po Dejtonskom sporazumu nema teritoriju.

Loading...

Da su u Savezu za promjene mislili ozbiljno o zaštiti imovine i teritorije Republike Srpske, tom prilikom bi pokazali izbiljnost i odgovornost prema Republici i zajedno sa poslanicima iz naše koalicije podržali i glasali za tu rezoluciju. Umjesto toga, oni su sa pištaljkama u ustima pokušavali blokirati Skupštinu, učinivši sve što je bilo u njihovoj moći, da umjesto jedinstva, iz Srpske ode slika haosa.

Takozvano hrvatsko pitanje u BiH definisano je Vašingtonskim sporazumom, kojim je i nastala Federacija, i naš stav je da Hrvati i Bošnjaci svoja pitanja u BiH mogu rješavati isključivo kroz eventualnu promjenu tog sporazuma, odnosno isključivo na teritoriji današnje Federacije BiH.

Simptomatično je da stranke Saveza za promjene po ovom pitanju imaju identičan stav onom bošnjačkih stranaka iz Sarajeva, u kojim kažu da su pitanje Hrvata već „riješili“ i da im je ostala još samo Republika Srpska.

Mi im možemo samo poručiti, kako bošnjačkim strankama iz Sarajeva, tako i njihovim partnerima iz Saveza za promjene, da im ne pada na pamet da diraju u Republiku Srpsku, koja će uvijek ostati jedinstvena, nedjeljiva i slobodna.

Izvor
SNSD
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!