Politika

Nagrada za povratak u DNS: Budimir Balaban preuzima Puteve RS umjesto Nenada Nešića

U četvrtak, 24. januara, tačno u podne, predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić predstaviće novog-starog funkcionera ove stranke Budimira Balabana, najavljeno je iz DNS-a, piše opcija.net.

Time je, kako kažu, potvrđen raniji tekst ovog portala, budući da je opcija.net još 11. januara najavila ovakav scenario.

Loading...

Osim Balabana, DNS-u će pristupiti i njegova partija “Sloboda”, koju je osnovao nakon razlaza, tako da će tri odbornika ove grupacije u Skupštini grada Banjaluka ubuduće djelovati kao predstavnici Pavićeve stranke, ukoliko u punom sastavu budu slijedili potez svog osnivača.

Inače, Budimir Balaban je na posljednjim opštim izborima učestvovao kao poslanički kandidat na listi Narodnog demokratskog pokreta Dragana Čavića. Tom prilikom dobio je tek 623 glasa u banjalučkoj izbornoj jedinici, što je šest puta manje od njegovog rezultata na lokalnim izborima 2016, kada je bio kadar DNS-a.

Inače, kako saznaje ovaj portal, Budimir Balaban će za ovakav gest podrške, u teškom periodu za stranku Marka Pavića, biti adekvatno nagrađen od DNS-a, pošto mu je obećana atraktivna funkcija u javnom sektoru.

Prema pouzdanim saznanjima od izvora iz Demokratskog narodnog saveza, Balabanu će u dogledno vrijeme pripasti funkcija generalnog direktora “Puteva RS”. Na toj poziciji sada se nalazi Nenad Nešić.

Međutim, budući da Pavić nije oduševljen načinom na koji on upravlja tim sistemom, a ni njegovom lojalnošću, Nešić će morati da se zadovolji samo funkcijom poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH. Zvanično tumačenje ovakve odluke vrha DNS-a biće da je to neminovno, jer se Nešić našao u sukobu interesa i mora da se opredijeli za jednu od dvije aktuelne sinekure.

Izvor
opcija.net
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!