Politika

Čubrilović: Zločine ne negiramo, ali želimo istinu o Srebrenici

"Važno je da tokom skupštinske rasprave oko izvještaja Komisije za Srebrenicu niko nije negirao zločine koji su počinjeni.

– Zločini su zločini i niko ne brani zločince. Ovdje se samo pokušava doći do stvarnih činjenica koje će biti naučno verifikovane.
Ovo ističe predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, nakon posebne sjednice NS RS na kojoj se raspravljalo o izvještaju Komisije o događajima u i oko Srebrenice u julu 1995. godine.
– Uvijek kada su teška pitanja i od vitalnog interesa za jedan narod, važno je da bude što veći stepen jedinstva. Tako je bilo i ovaj put, kao i u nekoliko prethodnih slučajeva, poput odbrane praznika Dana Republike, kada su poslanici pokazali ozbiljnost i shvatili da je važno da imaju jedinstven stav po tom pitanju.

 

Tema koja je bila prije dva dana u Skupštini imala je više smisla nego što je to bilo, recimo, prije 15 godina, jer se istorijske činjenice verifikuju poslije određenog vremenskog intervala, a teško neposredno nakon nekog događaja – istakao je Čubrilović.

Loading...

Izvor
SrpskaInfo
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!