Svijet

Tlo u Albaniji ne prestaje da podrhtava

Spasilački timovi i dalje tragaju za nestalima poslije zemljotresa u Albaniji.

Broj žrtava povećao se na 36, a više od 650 ljudi je povrijeđeno. Evropsko-mediteranski seizmološki centar objavio da su se u posljednja 44 sata u Albaniji osjetila 43 zemljotresa.

Zbog novih potresa u Albaniji juče su privremeno bile obustavljene spasilačke operacije.

Sve sportske dvorane u prestonici Albanije otvorene su za zbrinjavanje građana. Mještani koji su ostali bez domova nalaze se u šatorima na gradskom stadionu, prenosi RTS.

Pomoć je stigla iz zemalja Evrope i svijeta, kao i Srbije, čiji je Sektor za vanredne situacije MUP-a poslao 13 pripadnika Specijalističkog tima za pretragu i spasavanje iz ruševina.

Vlada je proglasila vanrednu situaciju na području Drača i Tirane.

Albaniju je prije dva dana pogodio snažan zemljotres, a posle njega uslijedila je i serija naknadnih potresa registrovanih tokom dana.

U septembru ove godine, potres snage 5,8 jedinica Rihtera dogodio se u neposrednoj blizini Drača i tada je povrijeđeno najmanje 70 ljudi, a oštećeno je 500 kuća.

Poslije Albanije, BiH i Crne Gore, zemljotres je pogodio i Hrvatsku.

Podrhtavanje tla slabijeg intenziteta –  tri stepena po Rihteru sa epicentrom na oko 20 kilometara jugoistočno od Karlovca, zabilježeno je sinoć oko 20 časova.

Umjeren zemljotres se osjetio u unutrašnjosti Hrvatske, ali nema izvještaja o posljedicama. 

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!