Banjaluka

Preventivno očišćeno više kanala na širem području grada

 XVIII Kuljanska ulica - prije čišćenja  Ulica Nenada Kostića - očišćena  Ulica Nenada Kostića - prije čišćenja

 

Loading...

Gradska mehanizacija izvršila je preventivna čišćenja više kanala na širem gradskom području, u okviru priprema za najavljene, obilne padavine koje nas očekuju od 12. do 15. maja.

Po nalogu gradskog Štaba za vanredne situacije, sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem na čelu, preventivno su očišćeni odvodni kanali na području Zalužana, Kuljana i Česme. Ove aktivnosti biće nastavljene danas i sutra, a na raspolaganje je stavljena sva raspoloživa mehanizacija.

Istovremeno, Civila zaštita stavljena je u stanje pune pripravnosti, a već se preduzima niz mjera koje imaju za cilj adekvatnu pripremu za najavljene padavine.

U stalnom su obilasku terena, a posebna komunikacija odvija se i sa rukovodstvom hidroelektrane „Bočac“, s obzirom na značaj njihove akumulacije na vodostaj Vrbasa.

Štab je pozvao i građane da u narednim danima prate upozorenja nadležnih organa, te im preporučio da obave preventivne aktivnosti u granicima svojih mogućnosti.

Izvještaje o vodostaju rijeka možete pratiti na internet stranici Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, na linku: https://rhmzrs.com/hidrologija/bilten/

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!