Politika

Rešić: Vlada uputila NS RS inicijativu o raspuštanju SO Rudo

BANJALUKA – Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je Srni da je Vlada uputila inicijativu o raspuštanju Skupštine opštine Rudo Narodnoj skupštini Republike Srpske, koja donosi konačnu odluku.

“Naša logika pri kreiranju zakona bila je da oni koji su birani imaju pravo da raspuste one koji su birani. I jedne i druge su birali građani na različitim nivoima i oni treba da odlučuju o sudbini jednih, odnosno drugih”, istakla je Rešićeva.

Loading...

Ona je pojasnila da je u opštini Rudo usvojen izvještaj nakon neuspjelog opoziva načelnika koji je dostavljen Ministarstvu, kao i mišljenje Republičke izborne komisije da je opoziv bio u skladu sa zakonom.

“Mi smo o tome informisali Vladu, koja je usvojila inicijativu i uputila je prema Narodnoj skupštini Republike Srpske, kako to zakon nalaže. Konačnu odluku o eventulanom raspuštanju Skupštine opštine Rudo donosi Narodna skupština”, pojasnila je Rešićeva.

Ona je dodala da je Vlada ta koja prikuplja dokumentaciju da li je neka procedura ispoštovana ili nije.

“Vlada ne donosi odluku niti ima kapacitet kako je to zakon definisao, već narodni poslanici”, zaključila je Rešićeva.

Poslanik PDP-a Ljubiša Krunić smatra da Vlada Republike Srpske treba u dnevni red naredne sjednice Narodne skupštine da uvrsti prijedlog o raspuštanju Skupštine opštine Rudo s obzirom na neuspješnost sprovedenog postupka opoziva načelnika Rate Rajaka, saopšteno je iz PDP-a.

U opštini Rudo lokalni parlament odlučio je da se ide na opoziv načelnika Rate Rajaka, međutim na referendumu održanom u decembru prošle godine većina građana odlučila je da on ostane na toj funkciji.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!