Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Čavić: Ako budem premijer RS, penzije će biti veće za 10 odsto

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić tvrdi da će, ukoliko Savez za promjene pobijedi na predstojećim izborima, penzije u RS biti povećane za 10 odsto od 2019. godine.

Čavić, koji je ponovio da je kandidat tog političkog blokada za predsjednika Vlade, ukoliko dobiju podršku građana, tvrdi da postoji prostor da se ostvare uštede i povećaju penzije, koje su najniže u regionu, tako što se neće ugroziti ni privreda niti će doći do novih poreskih ili neporeskih opterećenja.

“Ne mora baš svaki ministar da ima službeno vozilo. Neće lako biti sa mnom ni onima koji su i naši koalicioni partneri”, naveo je on ističući da je RS potreban ozbiljan zaokret, nakon što je “populističkim politikama zaposlen jedan radnik i deset neradnika u administraciji”.

Moraju se, kaže, praviti ozbiljni rezovi, po ugledu na druge zemlje i on je za to spreman.

Nakon što je danas u Banjaluci potpisan Koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na oktobarskim izborima između NDP-a, Napredna Srpske, Srpske Napredne Stranke i partije “Sloboda”, rečeno je da će imati zajedničku listu za parlament RS, a SDS će pregovarati o zajedničkoj listi za bh. parlament.

“Cilj je da na političkoj sceni ne dozvolimo rasipanje glasova – naveo je Čavić potvrdivši da će ove četiri stranke podržati kandidate Saveza za promjene Vukotu Govedaricu za predsjednika i Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH iz RS.

(NN)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button