Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Kultura

Banjalučko studentsko pozorište niže uspjehe: Osma nagrada za predstavu „Mlijeko“

„Banjalučko studentsko pozorište“ na petom “Festivalu glumca Bosne i Hercegovine“ u Konjicu osvojilo je osmu nagradu za predstavu „Mlijeko“.

Predstava „Mlijeko“, autora Vasilisa Kocikanurisa u režiji Slobodana Perišića imala je premijeru 1. februara 2017. godine u „Podrum sceni“ Studentskog pozorišta u Gospodskoj ulici i od tada samo niže uspjehe u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i Evropi.

Nagradu u Konjicu za najboljeg glumca osvojio je Aleksandar Ristanović za ulogu Lefterisa, kojem je ovo ukupno četvrta nagrada.

Do sada ih je osvajao na „Pozorišnim/kazališnim igrama u Jajcu“, festivalu mladog glumca „Zaplet“ u Banjaluci i festivalu „Zlatni vitez“ u Moskvi.

Festival glumca u Konjicu jedinstven je po tome što žiri publike dodjeljuje samo dvije nagrade i to za najbolju žensku i najbolju mušku ulogu.

Nagradu za najbolju žensku pripala je Vanesi Glođo za ulogu Klare u predstavi “Radnja na uglu” u produkciji “Kamernog teatra 55” iz Sarajeva.

Festival je i ove godine održan u organizaciji Centra za kulturu “Narodnog univerziteta u Konjicu”, a u takmičarskom programo ukupno je bilo devet predstava.

Dodjela nagrada održana je juče 2018. godine od 19 časova u kino sali u Konjicu, nakon koje je održan koncert „Aldina Medija & ALL“.

(srpskainfo.com)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button