Banjaluka

Gradonačelniku plaketa Udruženja distrofičara regije Banja Luka

Grad Banja Luka jedna je od najboljih lokalnih zajednica u okruženju koja organizuje razne servise podrške za lica sa invaliditetom, a koji su jedan od najbitnijih preduslova za samostalan život ovih lica.

Zbog toga je danas, povodom 45 godina rada Udruženja distorfičara regije Banja Luka uručeno priznanje gradonačelniku Igoru Radojičiću, kao i načelnicima Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviši Sandiću i Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Nataliji Trivić.

– Grad Banja Luka je partner ovom udruženju na rješavanju bojnih problema koje imaju osobe sa invaliditetom. Grad finansira njihove redovne i projektne aktivnosti. U poslednje dvije godine mnogo je rađeno na uklanjanju arhitektonskih barijera i to ćemo raditi i narednih godina – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Loading...

On je podsjetio da je upravo ovih dana riješen problem jedne sugrađanke u Obilićevu, koja zbog arhitektonskih barijera godinama nije mogla izaći iz stambene zgrade u kojoj živi.

– Problem smo riješili izgradnjom prilazne rampe i to je primjer kako bi svi trebalo da se ponašamo kada su ovakvi pojedinačni problemi u pitanju – istakao je on.

Direktor Udruženja distrofičara Radovan Ristić zahvalio je Gradu na pomoći i saradnji koja pruža udruženju i njihovim članovima.

– Udruženje distrofičara je izraslo u jednu ozbiljnu partnersku organizaciju gde zajedno sa Gradskom upravom i Centrom za socijalni rad vršimo i pružanje usluga kao što su personalna asistencija, prevoz osoba za invaliditetom i drugih, a koje Grad finansira- rekao je Ristić.

Udruženje je porenulo i niz inicijativa za izmjenu zakonskih propisa kojim se poboljšavaju uslovi života ovih osoba kao što je incijativa za donošenja zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju lica sa invalididitetom.

Povelju Udruženja distrofičara povodom 45. godišnjice rada dodijeljena je predsjedniku Republike Miloradu Dodiku, zbog svega, kako je rečeno, što je učinio za osobe sa invalididtetom. Priznanja u vidu plakete osim gradonačelniku i Gradskoj upravi su dodjeljena i predsjednici Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović te ministarstvu zdravlja i ministarstvu rada i boračko- invalidske zaštite, Centru za socijalni rad Banja Luka i Savezu distrorfičara Srbije.

Ministar zdravlja RS Dragan Bogdanić,  čestitao je godišnjicu Udruženju diostrofičara i najavio još bolju saradnju sa svim udruženjima invalidnih lica.

– Saradnja ministarstva zdravlja sa ovim kategorijama je jako dobra i tako će se nastaviti u budućnosti. Sa svoje strane, ministarstvo će činiti sve da izvršava svoje obaveze – kazo je on.

Ministarstvo rada i boračko – invalidske zaštitite takođe ima korektnu saradnju sa ovim Udruženjem, kazao je ministar rada Milenko Savanović i dodao da je na svim nivoima vlasti da bolje i više sagledavaju potrebe lica sa invaliditetom

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!