Društvo

Vile, stanovi, lokali: Dodikovo bogatstvo vrtoglavo raste (VIDEO)

Centar za istraživačko novinarstvo osvježio je podatke u imovinskim kartonima političara. U Republici Srpskoj, najzanimljiviji je svakako onaj od predsjednika Republike, pogotovo jer su se prihodi Milorada Dodika i uknjižena imovina mnogo uvećali.

Centar za istraživačko novinarstvo je ustanovio da Milorad Dodik trenutno ima uknjiženo na svoje ime nekoliko stanova, kuća, kao i veliku kvadraturu zemljišta.

Loading...

Dodik osim predsjedničke plate ima i primanja od poljoprivrede od 100 hiljada maraka, supruga Snježana ubire 45 hiljada maraka od istog posla, dok od iznajmljivanja kuće predsjednik Srpske dobija takođe 100 hiljada maraka.

Trenutno, imovina koju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjeduje je:

 • kuću, zgradu, zemljište (24.998 m2) Gradiška,
 • tri stana u Laktašima i Beogradu,
 • kuću (341 m2) u Beogradu,
 • garažu (45 m2) u Beogradu,
 • automobil 40. 000 KM.

Milorad Dodik ima i kredit u Pavlović banci u iznosu od milion i 700 hiljada maraka čija namjena nije poznata.

Ono što nije uknjiženo na Milorada Dodika, upisano je na ime njegovo supruge:

 • zemljište (155.915 m2) Bakinci, Laktaši
 • zemljište (42.986 m2) Laktaši
 • zemljište (93.820m2) Laktaši
 • zemljište (23.160 m2) Laktaši
 • zemljište (29.973 m2) Gradiška
 • automobil 25. 000 km

Gorica, kćerka Milorada Dodika, ima stan u širem centru Banjaluke koji se prostire na 345 kvadrata. Nedavno je u javnost izašla i informacija da je Milorad Dodik na ime snahe Ivane uknjižio stan u Beogradu u vrijednosti od 830 hiljada maraka.

Zanimljivo je da zvaničnih podataka o prihodima, nekretninama Dodikovog sina Igora nema, osim da je vlasnik firme “Fruit eco”, koja se bavi voćarstvom. Osim toga otvorio je još dvije firme čija dobit se mjeri u milionima maraka.

Poznato je da je Dodikova kćerka uveliko zagrizla u biznis. Prvo je otvorila apoteku u Banjaluci u partnerstvu sa Ninom Škrbić, kćerkom Ranka Škrbića, koju su nedugo kasnije preprodale. Zatim, Gorica Dodik je sa u saradnji sa snahom Ivanom otvorila restoran “Agape” u centru Banjaluke.

Centar za istraživačko novinarstvo nije uspio doći do zvaničnog podatka kolika je plata Miloradu Dodiku posljednje četiri godine. Do 2014. godine je iznosila 3.900 maraka. Vjerovatno je nije ni prijavio iz očiglednih razloga, jer primanje od nekoliko hiljada maraka u svakom slučaju ne pokriva troškove kupovine navedenih nekretnina.

Izvor
BN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!