Društvo

BN: Ivanić, s obzirom na broj fotelja u kojima je sjedio, nije upisao puno nekretnina

U trku sa Miloradom Dodikom za fotelju u Predsjedništvo BiH, ići će i Mladen Ivanić. Centar za istraživačko novinarstvo osvježio je podatke i Ivanićevog imovinskog kartona.

Mladen Ivanić je kandidat Saveza za pobjedu za Predsjedništvo BiH, pored Milorada Dodika. Za razliku od Dodikovog imovinskog kartona, Ivanić, s obzirom na broj fotelja u kojima je sjedio, nije upisao puno nekretnina. Prema podacima Centra za istraživačko novinarstvo trenutna plata mu je kao članu Predsjedništva BiH 5 hiljada 880 maraka. Mladen Ivanić od nekretnina posjeduje sljedeće:

stan (95 m2) Banja Luka 140.000 KM
vikendica (80 m2) Crna Gora 40.000 KM
automobil Mercedes ML 320 CDI 35.000 KM

Porodica Ivanić ima još dva stana. Jedan od 46 kvadrata u Beogradu u vrijednosti 110 hiljada maraka upisan je na suprugu Gordanu. Drugi stan od 47 metara kvadratnih u Banjaluci je u posjedu kćerke Jelene. Vrijedi 100 hiljada maraka i pod hipotekom je. Što se tiče zaduženja, supruga Mladena Ivanića ima kredit u banci od 90 hiljada maraka. Ali porodično imaju i ušteđevinu.

Ušteđevina
Mladen Ivanić 45.000 KM
Gordana Ivanić 26.000 KM

Mladen Ivanić je nakon završene gimnazije diplomirao na Ekonomskom fakultetu. Poslije toga završio je magistarske i doktorske studije u Beogradu, a postdoktorske u Manhajmu i Glazgovu.

Izvor
BN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!